(P) Ohrid, orașul unde vechiul se împletește armonios cu noul

Supranumit Ierusalimul din Balcani, datorită celor aproximativ 365 de biserici pe care le adăpostea până nu demult, Ohrid este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa care te încântă prin peisajele pitorești și liniște.

ohrid

Lacul Ohrid, o minune a naturii

Atât de multă liniște, și atât de multă frumusețe… cam așa am putea descrie lacul cu ape de cleștar care desparte Macedonia de Albania. În jurul său sunt presărate clădiri cochete așezate în formă de amfiteatru și hoteluri elegante care dispun de o mulțime de facilități: de la parcuri acvatice, spa-uri până la zone dedicate celor mai mici membri ai familiei.

Dacă te pasionează sporturile te așteaptă terenuri de tenis, golf, bazine interioare dar și centre de unde poți achiziționa echipamente pentru scufundări. Pentu relaxare, mergi la spa, la saună sau la jacuzzi.

Lacul Ohrid este locul pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață datorită peisajelor care îți taie respirația.

Ia pulsul orașului pe străzile cu aspect medieval

Ohrid este orașul aflat în patrimoniul mondial UNESCO datorită zidurilor vechi de apărare și clădirilor care au rezistat în fața timpului. Partea veche a orașului este divină, o zonă liniștită cu cafenele cochete și magazine de suvenire. Ascultă poveștile de viață ale sătenilor în timp ce te bucuri din plin de o cafea cu lapte la o terasă cu vederi amețitoare.

Fă o incursiune în timp până la Fortăreața Samuel, construcția care veghează asupra orașului și de unde poți admira cele mai frumoase peisaje asupra lacului. Potrivit istoricilor, construcția cu ziduri de apărare lungi de aproximativ 3 km datează încă din secolul al V-lea. Construcția a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul timpului, dar și-a păstrat farmecul aparte. În cadrul castelului cu turnuri de veghe, poți admira camere decorate cu opere de artă, mobilier de epocă, băi romane din marmură și o mulțime de fântâni arteziene.

de Mădălina Isar

 

Sejur Ohrid 

Hotel Desaret 3*- de la 199 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber