Cum scapi de „depresia temporală”

Tot mai mulţi oameni suferă de tulburari de anxietate si de depresie cauzate de trecerea parca tot mai rapidă a timpului. Patru soluții psihoterapeutice pentru a scăpa de „depresia temporală'.

Mulți spun că timpul parcă s-a scurtat, că trece tot mai repede și există chiar teorii științifice care sugerează că de fapt trăim doar 18 ore într-o zi și nu 24. Din ce în ce mai des auzim:„ acum 20 de ani făceam mult mai multe într-o zi, acum parcă abia începe ziua că s-a și terminat'. Rezultatul este o depresie cauzată de timp, senzația că nu mai poți face nimic înr-o zi, o teamă de trecerea timului și o „încetinire' psihică tot mai accentuată. Este așa numita „depresie temporală', o apăsare psihologică falsă de fapt pentru că în realitate timpul trece la fel, doar că viața modernă are un ritm mult mai alert în care trăim și că ne supraîncărcăm cu sarcini.

Iată patru strategii simple de management temporal care te pot scăpa de „stresul timpului mai rapid':

Nu te supraîncărca cu sarcini, nu te aglomera cu obiective de rezolvat, cu liste „de făcut'. Nu trebuie să rezolvi tu singură toate problemele lumii fiindcă nu ești spupraom. Împart-le întotdeauna cu alții, muncește în echipă și acasă și la serviciu.

Nu lucra în weekend. Rezervă weekendul exclusiv pentru tine și familie. Acesta îți va reechilbra emoțiile și vei uita de probleme. Nu vei rezolva nmic dacă speri și te chinui ca în weekend să mai faci ceva din ce aveai de făcut în timpul săptămânii, vei acumula doar stress și anxietate și nu vei avea nici un randament.

Rezolvă imediat sarcinile dintr-o zi
, fără să te gândești că le-ai putea lăsa și pe mâine și începe exact cu ceea ce nu îți place, oricât de greu ar fi, mai ales dacă nu ai cum să scapi de acea sarcină. Rezolvarea unui obiectiv prioritar deși dificil și nesuferit, va produce o senzația de dilatare a timpului cu efect mental și emoțional excelent și aceasta îți va spori încrederea în tine, voința și rezistența la stress.

Trăiește cu intensitate momentul prezent
. Nu te consuma gândindu-te ce vei face in mâine ori peste o spătămână sau ce greșeli ai făcut în trecut. Trecutul nu se schimbă iar viitorul îl poți modela deci eset complet inutil și devine stresant să te concentrezi acum asupra lor.

Sindromul Mimozei la bărbați căsătoriți cu comportamente ciudate în pat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Psihologie