Cum să-ți păstrezi urechile curate pentru mai mult timp folosind metode naturale?

Deși este perfect normal să ai ceară de urechi și chiar te ajută să îți protejezi canalele auditive împotriva infecțiilor, cu toții ne dorim ca urechile noastre să fie curate. Dar dacă ai folosit bețișoare de bumbac pentru a curăța interiorul urechilor s-ar putea să dăuneze, de fapt, sănătății. Iată câteva modalități simple și sănătoase de a te asigura că urechile tale rămân curate.

Deși nimic nu te poate ajuta să te trezești dimineața mai bine decât o ceașcă de cafea fierbinte, consumul prea frecvent de cafea poate declanșa ceara impactată. Dacă nu îți poți imagina o zi fără ceașca ta de cafea Java, ia în considerare posibilitatea de a face o procedură de îndepărtare a cerii din ureche prin microaspirație de către un specialist. Dacă vrei să-ți reduci riscul de a te confrunta cu acumulări de ceară de ureche, încearcă să reduci treptat consumul de cofeină.

Curățarea urechilor cu bețișoare de vată poate părea cea mai ușoară și mai rapidă modalitate de a scăpa de ceară, dar poate face exact opusul. Bețișoarele de bumbac îți pot irita canalul auditiv și pot împinge ceara înapoi înăuntru, ceea ce va face ca îndepărtarea acesteia să fie mult mai dificilă. În loc să folosești bețișoare de bumbac, spală-ți urechile cu puțin săpun și usucă-le cu un prosop subțire.

Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru sănătate și, pe lângă faptul că îți hidratează pielea și te protejează împotriva afecțiunilor cardiace, te poate ajuta să îți păstrezi urechile curate pentru mai mult timp. Dacă pui un pic de ulei de măsline în urechi o dată pe săptămână, poți înmuia cerumenul și chiar îl poți stimula să iasă din ureche în mod natural.

Consumul suficient de apă este absolut crucial pentru sănătatea și bunăstarea ta generală și te poate ajuta, de asemenea, să îți păstrezi urechile curate. Menținerea hidratării stimulează canalele auditive, ajutând la curățarea acestora. De asemenea, ar putea ajuta în mod natural la reducerea acumulării de ceară de urechi.

Deși ar putea părea tentant să îți cureți interiorul urechilor, acest lucru ar putea face mai mult rău decât bine. Este recomandat să cureți doar partea exterioară și, cu excepția cazului în care lucrezi într-un mediu murdar sau prăfuit, să faci un duș zilnic și să te ștergi în jurul exteriorului și în spatele urechilor cu o cârpă umedă ar trebui să fie suficient pentru a-ți păstra urechile curate.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SPECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.

Răsfoiește revista aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate