Varianta Arcturus de la Covid are un simptom unic, nemaivăzut la tulpinile anterioare

Varianta Arcturus de la Covid este răspândită deja în India și a fost identificată în alte 29 de țări – inclusiv în Statele Unite. Oficialii urmăresc îndeaproape noua variantă despre care se spune că este mai transmisibilă.

Noua variantă Arcturus de la Covid, se răspândește rapid pe tot globul, iar oficialii din domeniul sănătății, îngrijorați, avertizează că are un nou simptom, nemaivăzut la tulpinile anterioare.

Varianta Arcturus de la Covid are un simptom unic

Arcturus este o subvariantă a lui Omicron care pare a fi foarte transmisibilă și este responsabilă de o creștere recentă a cazurilor de Covid în India, la câțiva ani de la apogeul pandemiei. Varianta a fost găsită și în alte 29 de țări – și, deși nivelurile au rămas până acum scăzute, oficialii din domeniul sănătății o supraveghează îndeaproape. Se pare că această ultimă variantă vine și cu un simptom nou, nemaivăzut înainte la o tulpină de coronavirus.

Rapoartele medicilor din India, unde tulpina este des răspândită, au declarat că văd mai mulți copii și adolescenți infectați cu noua variantă, prezentând conjunctivită – sau ochi iritați.

Doctorul pediatrul indian M. Vashishtha, de asemenea membru al programului OMS Vaccine Safety Net, a declarat la începutul lunii aprilie că a văzut cazuri de Covid la copii reapărut încă o dată după un interval de șase luni. El a explicat că tinerii prezentau febră mare, răceală și tuse și „conjunctivită cu mâncărime' și cu „ochi înlăcrimați'.

Cu toate acestea, doctorul Michael Chang, expert în boli infecțioase pediatrice la UTHealth Houston și Children’s Memorial Hermann Hospital, a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că noua variantă de Covid provoacă și conjunctivită. „Mai așteptăm noi dovezi care să ne spună că aceste simptome sunt legate de Covid', a spus el. „Totuși, cazurile de Covid sunt în creștere și, probabil, acești copii sunt testați pozitiv pentru Covid, dar nu știm dacă sunt testați pozitivi și pentru altceva.'

El a explicat că există și alte virusuri care pot provoca conjunctivită – inclusiv adenovirusul care este comun primăvara și vara.

„Vedem adenovirusul circulând', a spus el, „deci chiar dacă numărul cazurilor de Covid cresc, cu excepția cazului în care faceți teste atât pentru Covid, cât și pentru adenovirus, ceea ce majoritatea oamenilor nu fac… poate fi dificil să se determine cauza conjunctivitei'.

Arcturus, cunoscut sub numele de XBB.1.16, a fost menționat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în martie ca o „variantă de monitorizare' – o amenințare mai mică decât o „variantă de interes'.

De ce apare mătreața și cum să o tratezi eficient? Care sunt ingredientele active care combat mătreața?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate