Cum să scapi de gușă. Cele mai eficiente 7 exerciții

cum sa scapi de gusa

Este inestetică și ne creează o mulțime de complexe. Multe dintre noi nu se dau în lături de la a apela la chirurgia estetică pentru a scăpa de ea.  

cum sa scapi de gusa

Există însă o metodă mult mai nedureroasă prin care poți scăpa de bărbia dublă: exercițiile. Am selectat 7 exerciții foarte ușoare, dar eficiente totodată, care să te ajute să combați bărbia dublă. Iată, așadar, cum să scapi de gușă cu ajutorul câtorva exerciții pe care ni le propune site-ul www.santeplusmag.com. Ideal ar fi să execuți toate aceste exerciții de cel puțin 2 ori pe zi.

Exercițiul 1

Pentru primul exercițiu, va trebui să deschizi gura, să rotunjești buzele și să tragi aer în piept. Vei simți cum bărbia se contractă. Repetă exercițiul de 10 ori, fă o pauză de 1 minut, apoi reia-l. Fă 3 serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 2

Strânge buzele, în așa fel încât să simți că zona gurii se contractă. Ține capul drept și întoarce-l încet către dreapta cât de mult poți, menține-l întors 30 de secunde, revino la poziția inițială, apoi întoarce capul spre stânga și menține poziția tot 30 de secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

Exercițiul 3

Stai dreaptă și privește în față. Întinde gâtul înainte cât poți de mult și du mandibula în față. Trebuie să simți cum se contractă mușchii gâtului și ai bărbiei. Menține poziția câteva secunde, după care revino. Repetă exercițiul de 10 ori, fă o pauză de 1 minut, apoi reia seria de 10. În total, va trebui să execuți 3 serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 4

Așază-ți dosul degetelor sub bărbie și, ținând buzele strânse, împinge bărbia în degete. Rolul acestora din urmă este de a opune rezistență, astfel încât bărbia să se contracte. Fă 3 serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 5

Lipește limba de cerul gurii, împingând-o cu putere. În acest timp, vei ridica și vei coborî bărbia. Vei simți cum mușchii bărbiei și ai gâtului se contractă. Repetă exercițiul de 10 ori, în 3 serii.

Exercițiul 6

Pentru acest exercițiu, va trebui să-ți țugui buzele și să le dai forma literei O. Ridică bărbia în aer și menține-o timp de 30 de secunde. Vei simți cum se contractă mușchii bărbiei și obrajii. Revino la poziția inițială, după care reia exercițiul. Repetă-l de 5 ori.

Exercițiul 7

Dacă nu știi cum să scapi de gușă mai repede, află că o poți face și exercitând presiune pe mușchii gâtului. Așază-ți mâinile în jurul gâtului și strânge ușor mușchii, în timp ce ridici bărbia în aer. Păstrează poziția timp de 30 de secunde, fă o pauză de câteva secunde, după care repetă încă o dată. Repetă exercițiul de 5 ori și ai, totuși, grijă, să nu strângi mâinile prea mult în jurul gâtului.

Acum că ai aflat cum să scapi de gușă, nu-ți rămâne decât să treci la treabă. Asta, bineînțeles, dacă te confrunți cu această problemă. Dacă ești perseverentă, asta însemnând să faci toate aceste exerciții cel puțin de 2 ori pe zi, primele rezultate se vor vedea în mai puțin de o lună. Cunoști și alte exerciții sau metode care te scapă de bărbia dublă?

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate