Cum să reduci nivelul substanțelor toxice din saltele

Da, ai citit bine! Saltelele chiar conțin substanțe toxice, mai precis substanțe chimice provenite din petrol, din spuma poliuretanică, din materialele plastice, substanțe ignifuge controversate. Și nu are prea mare importanță dacă salteaua este una abia achiziționată sau una folosită ani de zile.

Cum să reduci nivelul substanțelor toxice din saltele

Ca să-ți dai seama, spuma poliuretanică a unui renumit tip de saltele a fost analizată într-un laborator, iar rezultatul a fost următorul: aceasta conținea 61 de compuși organici volatili și 4 agenți cancerigeni dintre cei mai cunoscuți, printre care substanțe toxice ignifuge și agenți de reducere a vâscozității. Drept urmare, ne-am gândit să-ți vorbim puțin, în cele ce urmează, despre cum să reduci nivelul substanțelor toxice din saltele cu ajutorul unui truc ușor.

Ce substanțe toxice conțin saltelele

Printre această multitudine de substanțe periculoase se găsește și toluenul diizocianat, care a fost inclus pe lista substanțelor cu potențial cancerigen ridicat. Specialiștii americani susțin că aceste substanțe din saltele sunt absorbite cu ușurință de corpurile noastre.

Aceste toxine extrem de periculoase produc daune severe sistemului imunitar și sistemului nervos, determină tulburări autoimune, produc leziuni ale țesuturilor moi, ale creierului și ale altor organe. Au efecte iritante asupra ochilor și căilor respiratorii, provocând dureri de cap, grețuri, vărsături, pierderea echilibrului, incapacitatea de coordonare a mișcărilor.

Alte substanțe toxice pentru care s-a dat aprobarea de a fi folosite la fabricarea saltelelor sunt acidul boric, un agent iritant pentru sistemul respirator folosit la uciderea gândacilor, formaldehida, un agent declanșator al cancerului, antimoniul, un metal mult mai toxic decât mercurul.

Cum să reduci nivelul substanțelor toxice din saltele cu ajutorul unui truc simplu

Poți diminua considerabil efectul nociv al substanțelor toxice din saltele asupra sănătății tale folosind o legumă care le este tuturor la îndemână, ceapa, care reduce nivelul toxinelor din aer. Cercetările arată că ceapa absoarbe 70% dintre toxine, cum ar fi arsenic, cadmiu, mercur, plumb, și poate fi utilizată de mai multe ori.

În scopul purificării aerului încărcat de toxine, taie o ceapă mare în trei bucăți, pe care le vei plasa sub pat, astfel: una la capul patului, o alta la mijlocul patului, iar a treia bucată de ceapă la picioarele patului. În acest fel,  ceapa va absorbi substanțele toxice din saltea împiedicându-le să se răspândească în aer și să fie inhalate cu ușurință.

Alte soluții pentru reducerea nivelului de substanțe toxice din saltele

Husele hipoalergenice reprezintă o altă modalitate de a reduce nivelul substanțelor toxice din saltele, eficientă, dar mult mai costisitoare decât trucul cu ceapa. Și asta pentru că aceste huse ar trebui schimbate cam la două săptămâni.

În scopul evitării inhalării unei cantități mari de substanțe toxice, acordă atenție și poziției de dormit. Nu dormi cu capul sub pătură sau sub plapumă și nici pe burtă. Această poziție favorizează inhalarea toxinelor întrucât, prin respirație, crește nivelul umidității, ceea ce determină creșterea emisiilor de substanțe toxice din saltea.

Cea mai bună soluție pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme o reprezintă evitarea saltelelor de vinil și a celor pe bază de spumă poliuretanică și achiziționarea celor organice. Avantajul saltelelor organice este că acestea chiar îmbunătățesc sănătatea respiratorie. Sunt destul de scumpe, dar ai putea sa le achiziționezi cel puțin pentru camera copilului.

Iar dacă nu ai posibilitatea să cumperi o saltea organică, apelează la trucul pe care ți l-am dezvăluit mai sus ca să reduci nivelul substanțelor toxice din saltelele obișnuite.

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate