Cum să îți transformi iubitul într-un partener adevărat

Femeile și bărbații se comportă de multe ori în relații ca și cum s-ar afla în competiţie. Din păcate, puțini sunt cei care știu că relația lor intimă nu reprezintă un teren de joc unde cel mai bine antrenat câștigă, ci un parteneriat care se construiește cu răbdare și iubire, înțelegere reciprocă, timp acordat celuilalt și încredere. A-l numi pe cel de lângă tine iubit este simplu, dar a vedea în el un partener stabil, care să îţi fie alături la bine și la greu este o calitate întâlnită rar. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți transformi iubitul într-un partener adevărat:

Dacă vrei ca iubitul tău să îți fie partener adevărat, să te susţină necondiţionat, iată ce trebuie să faci:

  • Încearcă, alături de el, sa găsești echilibrul din relaţia voastră. Fiecare relaţie funcţionează după propriile reguli. Atunci când unul dintre parteneri are dorinţe care se bat cap în cap cu așteptările celuilalt partener, echilibrul este zdruncinat din temelii. Pentru a vă pune de acord, e bine să discutați deschis despre orice vă nemulțumește și să căutați soluţii care să aducă beneficii ambelor părți.
  • Susține înțelegerea reciprocă. În loc să vă aduceţi acuzaţii sau reproșuri atunci când lucrurile nu funcţionează așa cum vă așteptaţi, încercaţi să identificaţi cauza problemei. Vorbește-i partenerului despre ce îți dorești de la el, despre cum te simţi atunci când te dezamăgește și roagă-l să îți povestească de ce a procedat într-un fel care contravine dorinţelor ori aspiraţiilor pe care le aveai. Cu siguranţă el vede lucrurile altfel.
  • Se spune că, dacă doi oameni aleg să fie împreună, își asumă și binele, și răul. De multe ori însă, când o relaţie nu mai funcţionează, cei doi ajung să se acuze reciproc de ceea ce au făcut sau nu au făcut. Pentru a putea să depășiţi împreună momentele grele care apar inevitabil în viață, este important să vă susţineţi reciproc. Susţinerea poate fi arătată în diverse moduri: cuvinte de încurajare, îmbrăţișări, înţelegere și respectul pentru alegerile partenerului, chiar dacă sunt diferite de alegerile proprii.
  • Bucură-te de timpul petrecut cu el! Prezenţa partenerului ar trebui să îţi aducă bucurie. Atunci când îţi dorești să îl vezi mai rar sau deloc, este clar că nu mai ai ce căuta alături de el în relaţie. Oferiţi-vă unul altuia bucuria de a vă vedea, de a vă simţi, de a vă face planuri împreună.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Care este secretul de a fi mai simpatică la prima întâlnire

Semnele care îți arată că nu este bărbatul potrivit pentru tine

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii