Care este secretul de a fi mai simpatică la prima întâlnire

O primă întâlnire poate fi o experiență descurajantă, dar, din fericire, se pare că există o modalitate destul de ușoară care să te ajute să faci impresie bună.

Un nou studiu a arătat că oamenii fac o impresie mai bună atunci când vorbesc despre efortul din spatele succeselor lor, decât să-și sublinieze talentul.

Cercetătorii de la Cass Business School au investigat modul în care oamenii își atribuie succesul la întâlniri și interviuri.

Contrar credinței populare, cercetatorii au descoperit că succesul nu este suficient pentru a face o impresie bună. În schimb, discuțiile despre lupta din spatele succesului cuiva îl face să pară mai plăcut.

În cadrul studiului, cercetătorii au efectuat trei experimente – două care au simulat un interviu de angajare și unul care a simulat o primă întâlnire.

Participanților li s-a cerut să-și imagineze că sunt fie interlocutor/participant la întâlnirea respectivă, fie intervievator/ascultătorul de la acea dată.
Persoana intervievată/ participant la întâlnirea respectivă a fost rugată să vorbească despre ea însăși într-un mod pozitiv, iar intervievatorul/ ascultătorul de la data respectivă a oferit feedback cu privire la ceea ce dorea să audă mai mult.

Rezultatele au arătat că, în toate cele trei experimente, intervievatorii / ascultătorii au dorit să audă mai mult despre munca și efortul depus din spatele succeselor.

Dr. Janina Steinmetz, care a condus studiul, a declarat: “O poveste de succes nu este completă fără munca grea și explicația de ce am avut succes.
“Succesul a venit ușor, datorită talentelor, sau a fost obținut prin muncă grea?
” Aceste atribuții pot face parte din auto-promovarea reușită, dar cercetările mele arată că efortul de accentuare are mai multe șanse de a obține o impresie pozitivă, iar oamenii vor să știe cu adevărat povestea din spatele succesului tău”.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii