Cum să învingi stresul într-un mod simpatic și creativ

Fioros dușman stresul, noroc că există leac pentru el! Și anume râsul și încă unul zdravăn, sănătos, pe care cercetătorii îl consideră indispensabil pentru o funcționare bună a organismului, dar și pentru un psihic puternic.

Psihologii recomandă să ne uităm la comedii sau să citim povestioare simpatice atunci când avem ceva pe suflet. Meditația sau muzica relaxantă par o idee bună pentru a te calma, dar pălesc în comparație cu umorul. Deci, nu-l evita!

Dacă te simți mereu stoarsă de energie, obosită, nervoasă și simți că cei din jur nu te mai înțeleg, încearcă o nouă abordare. Elimină grijile din viața ta! Poate că dacă ai ieși din zona de confort și nu te-ar mai preocupa automatismele zilnice, mintea ar deveni mai relaxată și te-ai putea bucura mai mult de viață.

Îți propunem câteva strategii prin care poți ieși învingătoare în lupta cu stresul. Dar ține minte că numai atitudinea ta va face diferența în acest caz. Știi doar, cum te privești în oglindă, așa te privește și ea pe tine!

1. Fă cunoștință cu propria creativitate

Cu toții beneficiem de imaginație, doar este una din trăsăturile care ne diferențiază de animale. Din păcate, mulți am amorțit-o în interior și nu-i dăm voie să se exprime.

Ce-ai spune dacă te-ai ocupa de redecorarea casei? Poți crea boluri decorative din flori artificiale pentru zona de living sau măsuța de cafea.

De asemenea, poți decora ramele foto încărcate de amintiri cu diferite pietricele, scoici sau bucăți de sticlă colorată. Ai nevoie doar de un pistol de lipit, recuzită și poftă de schimbare. Par detalii nesemnificative, dar vei fi surprinsă de măsura în care îți vor schimba starea de spirit.

2. Participă la cursuri și activități care îți fac plăcere

De câte ori ți-ai promis că vei face cursul de teatru pe care îl visezi, dar cu toate astea nu ai participat nici măcar la o lecție? Nu mai amâna și fă ceea ce îți place! Indiferent că este vorba despre o activitate creativă, una practică sau una sportivă. 

Se spune că dacă sufletul tău tresare de bucurie pentru o activitate sau o persoană anume, te afli la locul potrivit, alături de omul potrivit. Dacă ești entuziasmată să urmezi un curs de teatru, de echitație sau vrei să înveți să înoți, acum este timpul! 

3. Pleacă în călătorii

Călătoriile te provoacă și asta ar trebui să fie suficient pentru a te convinge să pleci acum cu primul zbor spre o locație de mult visată. Sunt zeci de motive pentru care este bine să călătorești, unul dintre ele fiind că o nouă lume descoperită te inspiră.

Afli lucruri noi, faci activități de care nici nu ai auzit sau întâlnești oameni cu care legi prietenii. Faptul că poți să fii tu, fără judecata celor din jur este un sentiment înălțător! Un alt lucru bun care mereu iese la suprafață după sau în timpul unei călătorii este că reușești să îți vezi viața dintr-o perspectivă diferită. Iar tu de asta ai nevoie, acum când ai griji și ești stresată. Vei realiza că pentru orice lucru e o rezolvare dacă înveți să îți simplifici viața!

Joacă-te și lasă lucrurile să vină în mod natural. Preocupările de orice tip slăbesc sănătatea și implicit afectează relațiile cu cei din jur. Surâde-i vieții cât poți de mult și învață să te prețuiești, doar așa cantitatea de stres acumulat se va diminua.

Material realizat cu sprijinul robertorossi.ro

Sursa foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse