(P) Mașina de spălat vase: un electrocasnic ce nu este atât de scump precum am crede

     Mașina de spălat vase a început să fie din ce în ce mai întâlnită în locuințele românilor și este clar de ce. Spălatul vaselor nu a fost niciodată o acitivitate prea plăcută, ocupându-ne mult din timpul propriu. Spălatul clasic al vaselor presupune utilizarea unei cantități destul de mari de apă, mai ales dacă spălăm vase de dimensiuni mai mari sau veselă delicată sau pahare de cristal pe care trebuie să le clătim mai atent. De asemenea, trebuie să folosim mănuși, ceea ce nu este prea practic, sau să ne expunem mâinile detergenților, ceea ce nu este prea bine pentru pielea noastră.

     Inventarea mașinilor de spălat vase și evoluția acestora în electrocasnicele ușor de folosit și cu foarte multe funcții de care dispunem acum, a făcut ca această sarcină să fie mai plăcută, se ne ocupe mai puțin timp, să consume mai puțină apă, dar și să avem vase mult mai curate, întrucât noi nu am putea niciodată să spălăm cu apă la temperaturi de până la 90 de grade Celsius.
Multe persoane cred că aceste electrocasnice sunt foarte scumpe și consumă mai multă apă decât spălarea manuală a vaselor, dar acest lucru nu este adevărat. Putem găsi o varietate de modele de mașini de spalat vase la prețuri diverse, cu funcții și mărimi diferite, încorporabile sau nu.

 1. Mașina de spălat vase Nei NDW6S-3602E

Una dintre cele mai ieftine mașini de spălat vase pe care o puteți găsi este această mașină de spălat de la Nei. Nu este încorporabilă, dar este compactă, măsurând 43.8 centimetri înălțime, 55 centimetri lățimeși 55 de centimetri adâncime și cântărind 22 de kilograme. Face parte din clasa energetică A+, consumând în medie anual aproximativ 174 kWh. Consumul mediu anual de apă este de 1820 de litri. Nivelul de zgomot este de 49 de dB, nefiind unul foarte mare. Capacitatea de încărcare este de 6 seturi și are șase programe de funcționare dintre care și Economic, Delicat, Intensiv și Rapid. Ca și funcții are: Indicator sare, pornire programabilă dar și blocare acces copii. Prețul acestei mașini de spălat vase este de aproximativ 990 de lei, fiind o mașină cu consum mic, accesibilă ca și preț, potrivită pentru o familie mică, un cuplu sau o persoană.

2. Mașina de spălat vase Magla SS46

O mașină de spălat vase încorporabilă, dar și cu un preț destul de mic pe care o puteți găsi este acceastă mașină de spălat de la Magla. Măsoară 82 de centimetri înălțime, 45 de centimetri lățime și 54 de centimetri adâncime. Face parte din clasa energetică A++, ceea ce înseamnă că are un consum eficient de electricitate de numai 0.69 kWh per ciclu de spălare. De asemenea, consumă 9 litri de apă per ciclu de spălare, ceea ce este detul de puțin. Capacitatea de încărcare este de 9 seturi, având 6 programe de spălare, dintre care Eco, Delicate și Rapid. Are funcție de încărcare pe jumătate, dar și pornire programabilă. 

3. Mașină de spălat Electrolux ESL4201LO

Mașina de spălat cu cele mai multe review-uri este Electrolux ESL4201LO. Această mașină de spălat vase este încorporabilă, măsurând 81.8 centimetri înălțime, 44.6 centimetri lățime și 55 centimetri adâncime. Face parte din clasa energetică A+, consumând aproximativ 0.77 kWh și 10 litri de apă per ciclu de spălare. Nivelul de zgomot este de 51 dB. Capacitatea de încărcare este de 9 seturi. Are 3 trepte de temperatură și 5 tipuri de programe: Economic, Intesiv, Rapid, Clătire și Normal. Are un coș superior ajustabil, un coș pentru tacâmuri, indicator sare, sistem de economisire al energiei electrice, indicator terminare program, semnal sonor la finalizarea programului, funcție de oprire automată și pornire programabilă. 

4. Miele G 4820 SCi EDST/CLST
În extrema cealaltă, pentru persoanele mai pretențioase, există această mașină de spălat vase Miele cu un preț de aproximativ 6600 de lei.
Este o mașină de spălat semi-încoporabilă, ce măsoară 80.5 centimetri înălțime, 45 centimetri lățime, 57 centimetri adâncime și care cântărește 41.4 kilograme. Această mașină de spălat face parte din clasa energetică A+++, consumând 0.62 kWh și 6 litri de apă per ciclu de spălare. Nivelul de zgomot este unul mic, de doar 45 dB. Capacitatea de încărcare este de 9 seturi. Are 9 tipuri de programe, printre care și Economic, Auto, Intensiv și Rapid. Are indicator de finalizare al programului, protecție împotriva indundațiilor, indicator pentru timpul rămas, funcție de încărcare la jumătate, dar și protecție pentru copii. Panourile frontale ale acestei mașini de spălat vase sunt realizate din oțel inoxidabil CleanSteel și au un finisaj ce previne apariția amprentelor vizibile. De asemenea, vine cu o tavă pentru tacâmuri inventată de către Miele. Tacâmurile sunt poziționate separat, astfel că în timpul spălării nu se zgârie, sunt spălate în totalitate și sunt uscate perfect.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial