Cum să bei cafeaua dacă vrei să facă minuni pentru creier? Iată cum este posibil

Cum să bei cafeaua dacă vrei să facă minuni pentru creier? Iată cum este posibil

cafea

Foarte multe persoane nu pot trăi fără cafea sau nu își pot începe ziua cum se cuvinte fără măcar o cană cu această licoare miraculoasă. Dar te-ai gândit vreodată ceașcă că îți poate ajuta creierul în mod fabulos? Ei bine, este de adevărat și chiar un studiu științific confirmă această informație. 

Așadar, iubitori cafelei, pot să profite la maximum de beneficiile revigorantei băuturi, cu condiția de învața cum și când trebuie consumată. Până în 2004, cafeină era trecută pe lista de substanţe interzise de către Comitetul Olimpic Internaţional. La început de secol 17, când a fost introdusă pentru prima dată în Europa, era văzută de către angajatori drept un drog miraculos, care transformă muncitorii leneşi în angajaţi productivi, în adevărate maşinării industriale, potrivit gustarte.ro.

“În multe feluri, este un drog al muncii”, a spus Stephen Braun, author al Buss: The Science and Lore of Alcohol and Caffeine, citat de Bloomberg.

Multe persoane efectiv nu își pot începe ziua fără doza de cafeină care să îi ţină treji şi alerţi, însă cercetătorii sugerează că înseamnă mult mai mult de atât. Cafeaua ne poate ajuta să ne creştem perfomanţele, într-o zi cu multe deadline-uri, de exemplu. Dar foarte uşor îi putem anula, chiar noi efectele pozitive.

Cum și când trebuie să bei cafeaua pentru ca ea să aibă efecte maxime

1. Cafeaua nu te ajută foarte mult dacă eşti obosit/ă

Poate unora li se pare ciudat, dar cafeină funcţionează cel mai bine când eşti odihnit/ă. Secretul constă în chimia substanţei.

2. Bea suficientă cafea înainte de a-i da creierului multe informaţii

Potrivit unui studiu din 2014, publicat în Nature Neuroscience, consumul de cafeină poate îmbunătăţi semnificativ memoria pe termen lung. Astfel ne ajută să ne aducem mai uşor aminte informaţii şi pentru o perioada mai mare. “Am descoperit că o porţie de 200 mg de cafeină îmbunătăţeşte memoria timp de 24 de ore”, a spus profesorul Michael Yassa. Dacă vrei să beneficiezi la maximum de efectele acestei băuturi, Yassa sugerează că trebuie să consumi o cantitate moderată de cafeină, chiar înainte de a absorbi un val de informaţii.

3. Bea o ceaşcă cu cafea înaintea unei întâlniri solicitante de lucru sau a unui examen

Poate o cafea să-i facă pe oameni să colaboreze mai uşor? Un studiu din 2009, apărut în Nutritional Neuroscience, condus de cercetători din Hong Kong, arată că ar fi posibil. Yassa mai spune că cele mai recente cercetări sugerează că poate fi asociată creşterea longevităţii cu consumul de cafeină. Ba mai mult decât atât, a fost demonstrată și o reducere a declinului cognitiv în cazul bărbaţilor şi se pare că ar putea ajuta şi la prevenirea Alzheimer. Aşadar în viitor, cafeina ar putea fi prescrisă nu doar pentru a ne trezi dimineața.

Citește și: 

Şoc: Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

Boala gingivală se previne prin igienă și se tratează la cabinet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate