Cum să ai mai multă energie

Schimbă programul

Psihologul Laurie Mintz explică într-o întreagă carte (”A Tired Woman”s Guide to Passionate Sex) că trebuie să priveşti sexul dintr-o altă perspectivă.

Nu aştepta până se face noapte, ca să ai parte de intimitate, chiar dacă, în teorie, atunci eşti mai liberă. Noaptea, testosteronul, responsabil în parte pentru dorinţa de a face sex, are cele mai scăzute niveluri atât la femei, cât şi la bărbaţi, în timp ce dimineaţa este la apogeu.

Dacă faci dragoste foarte dimineaţă (înainte să se trezească juniorul), te vei simţi plină de energie şi legată de partenerul tău pentru întreaga zi – spun specialiştii.

Stai în lumină

Expunerea la soare şi lumină încă de dimineaţă ne influenţează nivelul de energie pe durata întregii zile, s-a constatat.

Cercetătorii spun că asta se întâmplă datorită faptului că lumina soarelui inhibă producerea de melatonină (hormonul care ne face somnoroşi). În fiecare zi ar trebui să ”mâncăm” cel puţin 10.000 de luxi, dar luminile de interior ne furnizează cel mult câteva sute de unităţi lux pe zi.

Citeşte tot articolul aici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex