Cum să afli dacă te minte

 

Deşi studiile au demonstrat că minciuna atrage cu sine doar lucruri negative, încă există persoane care nu sunt întotdeauna sincere sau care preferă să spună doar o parte de adevăr. Pentru a ne feri de acestea, trebuie să cunoaştem semnele caracteristice unei minciuni.

Specialiştii spun că o comunicare eficientă are loc doar în momentul în care limbajul verbal se împleteşte perfect cu limbajul trupului. Altfel spus, limbajul trupului este în strânsă legătură cu limbajul verbal. Dacă spunem ceva pozitiv, dar limbajul trupului arată o tensiune interioară, gesturile trădează falsitatea celor relatate.

Trebuie să cunoşti foarte bine persoana cu care te afli în dialog

Spre exemplu, iubitul tău este o persoană mai puţin comunicativă şi trebuie să îi pui zeci de întrebări pentru a află ce a făcut ieri seară, doar că astăzi parcă este alt om. Îţi povesteşte singur (fără că tu să-l fi întrebat) şi în detaliu, tot ceea ce a făcut aseară.

Acesta este un semn că te minte. De cele mai multe ori, oamenii care mint sau care vor să ascundă un anumit fapt, îşi schimbă comportamentul din dorinţa de a nu trezi suspiciuni. Ei inventează scenarii şi poveşti, stabilesc detalii şi chiar sunt în stare să îi implice şi pe ceilalţi în minciunile lor, din dorinţa de a avea un alibi cât mai credibil.

Citeşte aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie