Cum redai încălțămintei albe culoarea de la început? Foarte simplu!

Cum sa ai din nou adidasi de un alb imaculat

Încălțămintea de un alb imaculat este elegantă, luminoasă și echilibrează fiecare ținută pe care o alegi. Însă, după câteva purtări, cu greu mai ajungi la albul de la început. Și totuși există două soluții eficiente și rapide.

Dacă îți place să porți adidași de piele sau teniși de culoare albă, cu siguranță ai încercat mai multe metode de a-ți curăța încălțămintea. Să-i bagi în mașina de spălat, într-un sac special pentru papuci, la un program rapid, este cea mai rapidă soluție. Însă există numeroase situații când pielea poate fi afectată sau lipiciul să se înmoaie și, astfel, talpa să se strice. Pentru aceste momente, când vrei să eviți folosirea mașinii de spălat, îți recomand două variante.

Curăță papucii cu pastă de dinți

Alege o pastă de dinți albă și aplic-o cu generozitate pe suprafața papucilor, întinzând-o cu ajutorul unei periuțe de dinți vechi. Insistă asupra zonelor mai murdare, însă fără a zgâria încălțămintea. Pentru mai multă siguranță, poți folosi un burete mai moale. Lasă încălțămintea la soare pentru câteva ore, apoi șterge încălțămintea temeinic cu ajutorul unei cârpe umede.

Bicarbonatul de sodiu, pentru încălțăminte albă

Se știe că bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii când vine vorba despre igienizarea casei. Acest praf 'magic' este eficient și în cazul curățării încălțămintei. Pregătește o soluție formată din două lingurițe de bicarbonat de sodiu, una de oțet din vin alb și una de apă fierbinte. Amestecul se întinde pe încălțăminte tot cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lasă șireturile în același amestec pentru câteva ore, eventual peste noapte. Scoate încălțămintea la soare pentru ca soluția să se usuce. După 3-4 ore, șterge încălțămintea cu o cârpă umedă, clătește șireturile și bucură-te de rezultate!

Dacă vrei să apelezi totuși la mașina de spălat, după curățarea amestecului de pe papuci, îi poți pune în mașină, la un program ultra-rapid, pentru a evita stricarea acestora.

Foto: Shutterstock
Citește și:
Tendințele în încălțăminte în această primăvară
Cum cureți încălțămintea din piele întoarsă?
De ce e important să porți șosete când dormi?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber