Stai în pat și câștigi 18.000 de dolari

Stai în pat și câștigi 18.000 de dolari

Stai în pat și câștigi 18.000 de dolari

Ai visat vreodată să faci bani din mijlocul patului? Stai în pat și câștigi 18.000 de dolari.

Poate că sună ca un scenariu a unui film de comedie, dar NASA caută voluntari pentru un nou studiu. Oamenii de știință vor să afle efectele gravitaţiei artificiale asupra corpului uman.

NASA oferă 18.000 de dolari voluntarilor care acceptă să stea în pat timp de două luni pentru a-i ajuta să înțeleagă cum călătoria în spaţiu îi afectează pe astronauţi.

Stai în pat și câștigi 18.000 de dolari

Studiul a fost lansat în urmă cu o săptămână, în colaborare cu European Space Agency şi German Aerospace Centre, iar specialiștii NASA caută 12 femei şi 12 bărbaţi pentru acest studiu de 60 de zile. Vârsta subiecţilor trebuie să fie cuprinsă între 24 şi 55 de ani.

Toţi participanţii vor trebui să știe limba germană, pentru a comunica. Persoanele înscrise la acest experiment dorm cât vor, citesc cărți, se joacă, se uită la televizor, însă toate activităţile pe care le vor desfăşura, precum mâncarul, spălatul, mersul la toaletă, vor fi făcute într-o poziţie orizontală.

Participanţii la studiu vor petrece în centru 89 de zile. În 5 zile se vor familiariza cu locul, 60 de zile le vor petrece în pat, iar 14 zile vor avea reabilitarea şi odihna de după studiu.

Pe parcursul studiului, voluntarii vor avea mișcările limitate pentru ca orice afecțiune a mușchilor, tendoanelor și sistemului osos să fie redusă.

Pe tot parcursul studiului, oamenii de știință vor testa abilitățile cognitive, forța musculară, echilibrul și funcția cardiovasculară a voluntarilor.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse