Cum putem ajuta sistemul imunitar să lupte cu bolile sezonului rece?

Ne întrebăm de multe ori ce anume ne face mai sensibili la răceli față alții… Cu ce greșim și ce nu facem pentru a ne proteja în sezonul rece organismul de răceli, viroze, bronșite sau afecțiuni mai grave. De ce unele persoane racesc de mai multe ori pe an, iar altele deloc? Care este numitorul comun care ne sensibilizează în fața temperaturilor scăzute? Ei bine, un prim răspuns l-am obținut de la medicii specialiști: sistemul imunitar. Cum putem ajuta sistemul imunitar să lupte cu bolile sezonului rece?
Gama de produse Respiratory Protect de la Secom – Susține sănătatea și funcțiile sistemului respirator
Dacă după primul strănut deschizi imediat sertarul cu medicamente, sistemul tău imunitar este primul care va avea de suferit. Trebuie să afli că banalele răceli nu apar doar atunci când ți-a fost frig, ci sunt o mulțime de factori care sensibilizează linia de apărare a organismului. Spre exemplu, oboseala, stresul, sau, în unele cazuri, alergiile de tipul rinitelor, ne fac sa devenim și mai sensibili la răceli și virozele de sezon.
Asigură-te că-i oferi organismului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru a face față perioadelor stresante și solicitante. Ai grijă ca din alimentația ta să nu lipsească alimente ori suplimente bogate în vitaminele A, C (distruge bacteriile și virusurile si intareste sistemul imunitar) și D (previne instalarea infecțiilor grave)
Foto: Shutterstock
Citește și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate