Cum poți scăpa rapid de petele de cereneală și de urmele de pix

Cum poți scăpa de petele de cereneală și de urmele de pix

Urmele de pix și cele de cerneală sunt printre cele mai comune pete, acestea fiind destul de dificil de eliminat. 

Probabil că îți amintești și tu de perioada copilăriei, atunci când mergeai la școală și te întorceai cu lucrurile pline de pete de cerneală. Dacă acest sceneraiu îți este cunoscut, mai mult ca sigur știi cât de greu poți scăpa de urmele de pix și de cele de cerneală, acestea imprimându-se foarte adânc în țesătura hainelor. În plus, cei care au copii mici știu că este aproape imposibil să scapi de petele de pix de pe canapea sau de pe suprafețele din piele.

Ei bine, dacă produsele de curățare nu reprezintă cea mai eficientă metodă de a scăpa de aceste pete, există câteva trucuri care te ajută să scapi definitiv de ele.

Cum poți scăpa rapid de petele de cereneală și de urmele de pix?

Urmele de pix și de cerneală de pe haine pot fi înlăturate cu ajutorul gelului antibacterian. Chiar dacă pare  greu de crezut, acesta nu are doar proprietatea de a ține departe bacteriile existente pe suprafața pielii, ci reușește să elimine și urmele lăsate de instrumentele de scris. Tot ce trebuie să faci este să aplici gel antibacterian pe o dischetă demachiantă și să freci cu putere locul murdar de cerneală. După ce ai trecut de acest pas, pune rufele la spălat așa cum faci în mod normal.

Atunci când vine vorba despre suprafețele din piele, urmele de pix par aproape imposibil de șters. În această situație, oțetul face minuni. Șterge suprafețele pătate cu o lavetă absorbantă peste care ai turnat  o cantitate mică de oțet. Acest truc nu numai că te va ajuta să scapi de pete, ci îți va spune multe și despre calitatea materialului din care este confecționată canapeaua sau geanta ta, potrivit brightside.me. Dacă este o piele naturală, culoarea va rămâne intactă, în timp ce dacă este vorba despre o imitație de piele, o mare parte din culoare se va regăsi pe suprafața lavetei.

Aplicând aceste două trucuri, petele de cerneală și urmele lăsate de pix vor dispărea aproape în totalitate.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

4 locuri din casă unde se ascund bacteriile. Acordă-le mai multă atenție atunci când faci curățenie

6 produse de curățenie pe care le poți prepara în casă

Cele mai frecvente 3 greșeli de curățenie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse