Cele mai frecvente 3 greșeli de curățenie

greșeli de curățenie

Ne place să avem casele lună și ne mobilizăm să facem curățenie chiar dacă, de multe ori, suntem obosite, lipsite de chef sau avem o mie de probleme pe cap.

greșeli de curățenie

Totuși, am putea păstra curățenia pentru mai mult timp dacă nu am face niște greșeli elementare. Descoperă care sunt cele mai frecvente 3 greșeli de curățenie pe care le fac multe dintre noi și evită-le pe viitor.

Speli geamurile într-o zi însorită

E de la sine înțeles că soluțiile de curățat geamurile se usucă mult mai repede atunci când soarele arde. Consecința? Urmele inestetice de pe geamuri. De aceea, indiferent de anotimp, perioada ideală de spălare a geamurilor este seara târziu sau pe parcursul zilei, cu condiția să nu fie o zi însorită.

Totodată, poți grăbi uscarea ferestrelor înlocuind lavetele din microfibre cu acel ștergător prevăzut cu o lamă de cauciuc, care cuprinde o suprafață mult mai mare decât laveta.

Cureți petele de pe covor superficial

Crezi sau nu, spălarea petelor de vin roșu, de cafea, de urină de animale de pe covor nu este eficientă pe termen lung. Și asta pentru că, de regulă, curățarea acestui tip de pete se face superficial, doar în straturile de suprafață ale covorului. Drept urmare, în timp, acestea vor reveni la suprafață.

Pentru a îndepărta eficient acest tip de pete, folosește următoarea metodă: imediat ce ai observat pata, așază pe ea un prosop uscat care va absorbi o cantitate mare de lichid. Lichidul infiltrat în covor îl poți scoate la suprafață turnând pe pată apă minerală din belșug. Așază apoi un alt prosop pentru a absorbi apa și repetă procedura până când pe prosop nu va mai rămâne nicio urmă de culoare de la respectiva pată.

Pulverizezi soluția de curățat direct pe suprafețe

Pulverizarea soluțiilor de curățat, fie că este vorba despre cele de curățat mobila, geamurile, gresia sau faianța, nu se face direct pe aceste suprafețe decât dacă sunt foarte murdare. Dacă murdăria nu este semnificativă, folosește cârpele de șters din microfibre.

Explicația pentru care trebuie să ștergi obiectele cu cârpa este simplă: aceste produse pulverizate direct pe suprafețe lasă, adesea, urme. Și asta fiindcă, evident, vei pulveriza mai multă soluție decât pe o cârpă. Probabil că ai avut ocazia vreodată să atingi un obiect de mobilier lipicios. Senzația aceasta neplăcută se datorează ștergerii prafului de pe respectivul obiect direct cu spray de curățat.

Există o listă mare de greșeli pe care le facem atunci când facem curățenie, însă cele pe care ți le-am supus atenției sunt printre cele mai frecvente. Cu siguranță, toate ne dorim ca locuințele noastre să arate impecabil, dar și să economisim timp, de aceea este ideal să evităm greșelile de curățenie și să punem în practică orice truc ne ajunge la ureche.

Tu ce greșeli de curățenie făceai până acum?

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse