Cum poți scăpa de riduri sau de cearcăne rapid și fără efecte adverse. Pielea va fi netedă și luminoasă

Un tratament sigur, fără reacții alergice, care reduce ridurile și estompează cearcănele, cicatricile sau stimulează producerea de fibre elastice și de colagen nu doar că există, dar este mai aproape decât ai putea crede. Sursa este chiar corpul nostru, ne asigură Dr. Cristina Berbecar-Zeca, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Procedurile de înfrumusețare minim invazive nu trebuie să includă neapărat și substanțe precum acidul hialuronic sau toxina botulinică. Corpul nostru poate fi cel mai bun aliat pentru a obține un efect de întinerire sau corectarea unor semne.

Terapia PRP, adică cea care folosește plasma îmbogățită cu trombocite, este o metodă care te scapă de riduri sau cearcăne fără efecte adverse. În primul rând, pentru că plasma se obține din sângele propriu (care este bogat în celule stem), nu există riscul unor reacții alergice, iar recuperarea este imediată', explică Dr. Cristina Berbecar-Zeca, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Pentru această procedură se recoltează o eprubetă de sânge care apoi este centrifugat câteva minute, în așa fel încât plasma este separată. Substanța astfel obținută se injectează sau se aplică la nivelul feței sau pe gât, decolteu sau mâini pentru a obține un aspect întinerit și o piele netedă și luminoasă în aceste zone.

Pentru a păstra acest efect pe termen lung, se recomandă ca terapia PRP să înceapă cu o cură de 3-6 ședințe și apoi întreținută de două ori pe an. Este o tehnică ce prezintă multe avantaje, nu doar din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical. Astfel, injectările cu plasmă sunt recomandate pentru:

  • cicatrici post-acnee/post-varicelă (vărsat de vânt);
  • cicatrici inestetice;
  • alopecie;
  • rejuvenare tegumentară (față, gât, decolteu, mâini);
  • rejuvenare zona genitală.

Terapia PRP nu impune multe restricții, însă se recomandă ca înainte de această procedură să nu se administreze aspirină cu 24 de ore înainte. După intervenție, e posibil să apară mici vânătăi sau roșeață locală, însă de obicei aceste semne dispar în următoarele 24-48 de ore.

Foto principală: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate