Cum poate prezice locul de muncă dacă vei cădea victimă a demenței?

Cu toții avem zile în care am prefera să stăm în fața televizorului decât să mergem la serviciu.
Nu numai că este sursa principală de unde ne achităm facturile, dar experții au avertizat acum că locul de muncă ar putea prezice și riscul de demență.

Se estimează că aproximativ 676.000 de persoane din Anglia suferă de această afecțiune, care este un sindrom asociat cu declinul funcțiilor cerebrale. Acum, medicii au avertizat că cei care au locuri de muncă prost plătite sunt expuși riscului de a dezvolta această boală.

Potrivit The Sun, în Marea Britanie, printre cele mai prost plătite locuri de muncă se numără femeile de serviciu, asistenții de catering și chiar asistenții didactici. Experții de la Școala de Sănătate Publică Mailman a Universității Columbia au descoperit că salariile mici susținute sunt asociate cu un declin semnificativ mai rapid al memoriei.

Astfel de locuri de muncă au fost asociate anterior cu depresia, obezitatea și hipertensiunea, care sunt, de asemenea, factori de declin al sănătății creierului, au spus experții.

„Lucrările viitoare ar trebui să examineze în mod riguros numărul de cazuri de demență și numărul de ani în plus de îmbătrânire cognitivă care ar putea fi prevenite în diferite scenarii ipotetice care ar crește salariul minim pe oră”, au adăugat ei, scrie sursa mai sus citată.

Cercetătorii au analizat date despre peste 2.879 de persoane născute între 1936 și 1941.

Aceștia i-au analizat pe cei care au avut în mod specific un istoric de salarii mici și i-au comparat cu cei care nu au câștigat niciodată un salariu mic.

Locul de muncă, declinul memoriei

De asemenea, experții i-au analizat pe cei care au avut salarii mici sau care au avut întotdeauna salarii mici, pe baza salariilor câștigate între 1992 și 2004.

Apoi au examinat relația cu declinul memoriei în următorii 12 ani, din 2004-2016. Comparându-i pe cei cu salarii mici cu cei care au avut întotdeauna un salariu rezonabil, experții au spus că cei mai prost plătiți au cunoscut un declin semnificativ mai rapid al memoriei la vârste înaintate.

Aceștia au avut aproximativ un an în plus de îmbătrânire cognitivă pe o perioadă de 10 ani.

Ceea ce înseamnă că nivelul de îmbătrânire cognitivă experimentat pe o perioadă de 10 ani de cei cu salarii mici ar fi același cu cel experimentat în 11 ani de cei care nu au avut niciodată salarii mici.

S-a raportat anterior că există o varietate de factori cheie care cresc riscul de demență.

Cercetătorii au analizat performanțele participanților la testele de memorie și atenție și modul în care acestea au fost influențate de opt factori de risc modificabili pentru acest sindrom. Acestea au fost:

  • Nivelul scăzut de educație (mai puțin de o diplomă de liceu)
  • Pierderea auzului
  • Leziuni cerebrale traumatice
  • Abuz de alcool sau de substanțe
  • Tensiune arterială ridicată (hipertensiune arterială)
  • Fumatul (în prezent sau în ultimii patru ani)
  • Diabet
  • Depresie

Fiecare factor a dus la o scădere a performanțelor cognitive cu până la trei ani de îmbătrânire, fiecare factor suplimentar contribuind cu aceeași cantitate de declin. De exemplu, existența a trei factori de risc ar putea duce la o scădere a performanțelor cognitive echivalentă cu nouă ani de îmbătrânire.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate