Cum influențează cina în familie dezvoltarea adolescenților?

În trecut, cina reprezenta momentul în care toată familia se reunea în jurul mesei, prilej cu care erau împărtășite păreri despre ziua care era pe punctul de a se încheia. Acest obicei s-a pierdut pe măsură ce timpul a trecut, iar în anumite familii, ultima masa a zilei a dispărut, deși specialiștii atrag atenția că cina în familie este foarte importantă pentru dezvoltarea adolescenților. 

Cina în familie nu este doar o modalitate prin care poate fi petrecut timp de calitate alături de cei dragi, ci chiar poate avea un impact puternic asupra adolescenților. Cercetătorii au studiat mai mult de 2.000 de familii din SUA și au descoperit că tinerii care servesc cina alături de familiile lor de cel puțin două ori pe săptămână, reușesc să consume mai multe fructe și legume, înlocuind astfel produsele de tip fast food.

Cum influențează cina în familie dezvoltarea adolescenților?

Ceea ce vor oamenii de știință să sublinieze este că atunci când iau masa alături de părinți, adolescenții fac alegeri alimentare sănătoase, iar acest lucru are efecte pozitive asupra sănătății lor, inclusiv pe termen lung. Tinerii care obișnuiesc să mănânce alături de familie au mai multe șanse să se transforme în adulți responsabili și care să își construiască o dietă echilibrată, potrivit dailymail.co.uk. 

“Cina alături de familie a fost asociată cu un consum mai ridicat de fructe și legume și mai mic de fast food sau semipreparate, în rândul tinerilor. Rezultatele studiului sugerează că cina în familie poate fi o modalitate prin care mâncatul sănătos să fie încurajat în cazul tinerilor și adolescenților.”, este de părere Kathryn Walton, autorul studiului.

Experții recomandă ca fructele și legumele să nu lipsească din dieta zilnică, mai ales în cazul adolescenților, iar studiile au arătat că cei care mănâncă alături de familie au șanse mai mari să adopte un stil de viață sănătos și pe care să îl mențină întreaga viață.

Foto: shutterstock.com

Citește și: 

Obiceiurile care îți pot prelungi viața cu 10 ani

De ce ar trebui să consumi cafeaua întotdeauna fierbinte?

Cum te poate ajuta brânza cottage să slăbești? Uite când să o consumi pentru a obține rezultate rapid

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse