Cum îndepărtezi dopurile de ceară la tine acasă

Când se adună prea multă ceară în ureche, se formează un dop, care uneori poate cauza probleme de auz, alteori nu. Medicii sfătuiesc să nu folosești bețișoarele de vată atunci când te cureți în urechi, ci în schimb să le cureți regulat cu metode puțin sau deloc intruzive. Iată cum poți îndepărta dopurile de ceară acasă, fără probleme:

degete-in-urechi

 foto femeie cu degete în urechi Shutterstock

Bețișorul de ureche poate împinge dopul de ceară chiar mai adânc decât se află deja, astfel că nu este o soluție bună. Mai mult de atât, nu ar trebui să mai folosești bețișoarele cu vată când îți cureți urechile pentru că există șansa să îți rănești timpanul.

Îndepărtează dopurile de ceară cu ulei de măsline

Poți folosi ulei de măsline pentru a-ți curăța urechile de ceară astfel: toarnă câteva picături de ulei de măsline în ureche, apoi stai culcată cu urechea în sus timp de un sfert de oră. După ce s-a scurs timpul, întoarce capul ca uleiul să se poată scurge din ureche pe un șervețel de hârtie sau într-un prosop. Repetă procesul și pentru urechea cealaltă, iar în primele zile trebuie să faci asta de câte două ori pe zi.

Ca să îți cureți urechile de ulei, trage un pic de apă călduță cu o seringă și injectează lichidul în urechea aplecată deasupra chiuvetei. Atenție, nu apăsa puternic pe seringă!

Apă oxigenată împotriva dopurilor de ceară

Găsești apă oxigenată la orice farmacie, iar prețul este foarte accesibil. Toarnă apa la temperatura camerei în ureche și las-o să acționeze până auzi că nu mai sfârâie – cel mai bine este să stai întinsă în pat, pe o parte, cu urechea în sus. La final, ține un prosop la ureche și întoarce-ți capul ca apa să se scurgă în el. Repetă zilnic până se rezolvă problema.

Cum folosești o lumânare ca să scoți dopurile de ceară

Metoda aceasta tradițională poate fi folosită acasă, însă cu mare grijă. Ainevoie de o lumânare din ceară naturală de albine, înaltă și subțire (ca cea de la Biserică). Cât stai întinsă pe o parte, cu urechea în sus, trebuie să introduci lumânarea cu partea fără fitil în ureche, apoi să dai foc celuilalt capăt. În ureche se va topi ceara din cauza căldurii, apoi aceasta se va scurge pur și simplu din ureche. Nu folosi această metodă mai mult de o dată sau maximum de două ori pe an!

lumanare-ureche

foto lumânare în ureche Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate