Cum au fost subiectele de la examenul la Bacalaureat 2017, la Matematică, din perspectiva unui profesor?

Astăzi a fost o zi grea și plină de emoții pentru elevii de clasa a XII-a, pentru că au susținut a doua probă scrisă obligatorie a profilului, la examenul de Bacalaureat 2017.

Cei care au învățat timp de patru ani la un profil real Matematică – Informatică și la Științele Naturii, au dat examen la Matematică (varianta M1 și respectiv M2), iar cei care au fost la un profil uman, pe filologie sau socio-uman, au dat proba scrisă la Istorie.

Cu această ocazie, am mers la Liceul Teoretic „Ion Barbu', din sectorul 5 al Capitalei pentru a afla cum s-au descurcat elevii de la clasa a XII – a, la cea de-a doua probă scrisă a examenului maturității.

Cum au fost subiectele de la examenul la Bacalaureat 2017, la Matematică, din perspectiva unui profesor?

Doamna Manuela Iliuță este profesor de matematică de ani de la zile la Liceul Teoretic „Ion Barbu', a predat atât la profilul real, cât și cel uman. A fost mereu dedicată muncii sale și a făcut tot ce a putut pentru a-i determina pe elevii ei să iubească Matematica. Am stat de vorbă cu ea, și ne-a mărturisit că subiectele de anul acesta i s-au părut destul de ușoare, iar cei care au învățat pe tot parcursul liceului nu ar fi trebuit să aibă probleme în rezolvarea acestora.

„Din perspectiva unui profesor, este foarte emoționant, pentru că lucrezi cu copiii atâta timp și acum se văd rezultatele muncii tale și al lor evident. Sincer, subiectele date mi s-au părut ușoare, dar nu le-am văzut pe hârtie, dar mai mult din poveștile copiilor mei care tot spun că au făcut aproape tot. Nu mă așteptam să fie complicat, având în vedere simulările și modelele postate, bănuiesc că ăsta este nivelul. Pregătirea presupune întâi însușirea materiei, după care multe teste, multe discuții, evaluarea tuturor lucrărilor, pentru că după simulare, este important să discuți cu elevii, dar și tezele trebuie evident discutate, dar și indicații înainte de examen. secretul pentru orice reușită constă în multă muncă,' a spus Manuela Iliuță, profesor de matematică de la Liceul Teoretic „Ion Barbu'.

Urmărește declarațiile doamnei profesoare în materialul video de mai sus!

Foto: Captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Bacalaureat 2017. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a XII-a la Matematică

Bacalaureat 2017. Ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Istorie

Perle Bacalaureat 2017. Ce răspunsuri au dat elevii la limba română

Cum au fost subiectele de la examenul de Bacalaureat 2017, la proba scrisă de la Română, din perspectiva unui profesor?

Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2017? Cât au învățat la română copiii de la Colegiul Național „Sfântul Sava'

Și-au așteptat copiii ore întregi, în soare! Cum este examenul de Bacalaureat 2017 pentru părinții emoționați

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie