Perle Bacalaureat 2017. Ce răspunsuri au dat elevii la limba română

Perle Bacalaureat 2017

Prima probă a Bacalaureatului a fost susținută de elevii de clasa a XII-a luni, iar după corectarea lucrărilor, profesorii au constatat că nici în acest an elevii nu au tratat cu maximă seriozitate acest examen.

La fel ca în fiecare an, proba la limba română le-a dat mari bătăi de cap elevilor de liceu. Astfel, mulți dintre ei s-au lovit de situații în care nu cunoșteau sensul unor sintagme, iar atunci când au fost puși să explice anumite noțiuni, mulți au oferit răspunsuri departe de realitate. Convinși de faptul că orice răspuns este bun și că important este ca foaia de examen să nu fie goală, mulți absolvenți de clasa a XII-a au gafat atunci când au rezolvat cerințele.  Uite care au fost cele mai amuzante perle de la proba de limba română, de la examenul de Bacalaureat 2017, potrivit antena3.ro.

Perle Bacalaureat 2017

  • ,,Eul liric este trist şi pare să aibă boli nesfârşite”
  • 'Eul liric așteată răbdător, dar ea nu este nicăieri și atunci el îi aude numai glasul, care îi închide pleoapele'.
  • 'Eul liric este trist și pare să aibă boli nesfârșite, căzând într-o noapte adâncă și rece!'.
  • ,,Eul liric este supărat că are aşa un suflet ca nufărul ce intră în ape şi nu mai iese. De departe, de aproape, totul s-a sfârşit şi nufărul a pierit!”
  • ,,Poetul zice că sufletul său seamănă cu un nufăr pe ape, iar gândul lui pluteşte ca valu’ şi apoi s-a sfârşit cu amândoi!”

Eul liric le-a creat mai probleme elevilor, mulți dintre ei încercând să ofere o explicație, în speranța că îi vor convinge pe corectori să le ofere o notă de trecere.

Examenul de Bacalaureat 2017 continuă și astăzi cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar vineri, elevii vor susține proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe data de 5 iulie, urmând ca pe data de 10 iulie să fie publicate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Subiecte Bacalaureat 2017. Uite ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română

Cum au fost subiectele de la examenul de Bacalaureat 2017, la proba scrisă de la Română, din perspectiva unui profesor?

Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2017? Cât au învățat la română copiii de la Colegiul Național „Sfântul Sava'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie