Bacalaureat 2017. Ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Istorie

subiecte Bacalaureat 2017 istorie

Examenul de Bacalaureat 2017 este în plină desfășurare, astăzi elevii susținând proba obligatorie a profilulului pe care l-au urmat în cei patru ani de liceu.

Examenul de Bacalaureat 2017 continuă astăzi cu proba la istorie pentru elevii care au terminat un profil umanistic. Ieșiți din sălile de examen, elevilor li s-au părut grele subiectele pe care le-au avut de rezolvat, aceștia fiind de părere că cerințele erau la nivel de facultate, nu de liceu, potrivit adevarul.ro.

Ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Istorie?

La istorie, elevii au avut de rezolvat un subiect referitor la  Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. O altă cerință a constat în realizarea unei argumentări prin care absolvenții de liceu să explice, folosindu-se de un fapt istoric, că România a participat la criza orientală.
Un alt subiect a constant în prezentarea acţiunilor diplomatice ale domnitorilor români (Politica externă la Mircea Bătrân. Iancu de Hunedoara – acţiuni militare) şi precizarea unei asemănări între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

Ultimul subiect a avut ca temă centrală România postbelică. La acest subiect, elevilor li s-a cerut să menționeze două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism, dar  şi să prezinte opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com, antena3.ro

Citește și:

Perle Bacalaureat 2017. Ce răspunsuri au dat elevii la limba română

Și-au așteptat copiii ore întregi, în soare! Cum este examenul de Bacalaureat 2017 pentru părinții emoționați

Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2017? Cât au învățat la română copiii de la Colegiul Național „Sfântul Sava'

Subiecte Bacalaureat 2017. Uite ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie