Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2017? Cât au învățat la română copiii de la Colegiul Național „Sfântul Sava”

Astăzi a avut loc prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2017, la Limba și literatura română. Elevii de clasa a XII-a au trecut prin mari emoții, însă au scris tot ce știut ei mai bine, pe foile de examen.

Au intrat în sălile de examen, începând cu ora 7:30 și până la 8:30, iar de la ora 09:00 au fost distribuite subiectele. Examenul a fost structurat pe trei subiecte importante, iar timpul pentru rezolvarea acestora a fost de trei ore.

La subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui text la prima vedere – poezia „Alt cântec', de Adrian Maniu. La subiectul II, elevii de clasa a XII – a au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipa. La profilul real, la subiectul III, copiii au redactat un eseu în care au prezentat particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

La profilul uman, elevii au avut de caracteriat relaţia dintre două personaje din romanul „Moromeţii' de Marin Preda. La primul subiect a picat o poezie la prima vedere, de Ion Voinea.

Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2017, la proba scrisă de la Limba și literatura română

Astăzi a fost o zi importantă pentru toți elevii de clasa a XII-a, pentru că au susținut proba scrisă la Română, a examenului maturității. Mulți dintre ei și-au început ziua cu mari emoții, însă în momentul în care au ajuns în sălile de examen, au dat tot ce au avut ei mai bun.

Am stat de vorbă cu câțiva elevi de la Colegiul Național „Sfântul Sava', din Capitală, unul dintre cele mai bune din țară, care au susținut examenul de Bacalaureat 2017 astăzi. Marea majoritatea au spus că subiectele care au picat astăzi la proba scrisă de la Limba și Literatura Română au fost destul de ușoare. Unii s-au pregătit cu mult timp, înainte, alții au învățat mai mult doar în ultimele săptămâni.

Am vorbit, de asemenea, și cu câțiva elevi de la Colegiul național de muzică „George Enescu', care au susținut și ei examenul de Bacalaureat 2017, la liceul Sava. Și ei au mărturisit că subiectele date anul acesta au fost accesibile.

Urmărește declarațiile elevilor în materialul video de mai sus!

Foto: Captură Video

Mihaela Tudor

Citește și:

Și-au așteptat copiii ore întregi în soare! Cum este examenul de Bacalaureat 2017 pentru părinții emoționați

Cum au fost subiectele de la examenul de Bacalaureat 2017, la proba scrisă de la Română, din perspectiva unui profesor?

Subiecte Bacalaureat 2017. Uite ce au avut elevii de rezolvat la Limba și literatura română

Bacalaureat 2017. Cum arată calendarul examenului și modelele de subiecte

Bacalaureat 2017. Ce trebuie să știe elevii despre acest examen

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie