Cum așezăm masa: poziția farfuriei, a paharelor și a tacâmurilor

Modul cum așezăm masa se transformă, în funcție de context, într-o adevărată artă. Așezarea mesei trebuie să respecte anumite reguli, în general, iar acestea sunt elementele de bază ale așezării mesei:

Arrangement of dishware and cutlery on gray background. Table setting rules and etiquetteSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Cum așezăm masa: reguli de bază

Începeți să mâncați folosind tacâmurile din exterior, stânga și dreapta, și apoi vă îndreptați spre farfurie pe măsură ce masa continuă. Furculițele se pun în stânga farfuriei, cuțitele și lingurile în dreapta.
Paharele cu picior sunt așezate deasupra și în dreapta farfuriei; farfuria pentru pâine și unt se așază deasupra furculițelor, în stânga setului.
Tacâmurile ar trebui să se alinieze având drept reper mijlocul farfuriei întinse, o farfurie mare, care va fi îndepărtată după ce toată lumea își întinde șervețelul în poală (accesoriul cu care se prinde șervetul este un simplu decor, NU se ia acasă). Paharul cu apă stă deasupra cuțitului de cină, vin alb în dreapta și vin roșu în partea de sus în centru.
Când sunt așteptați mai mult de patru oaspeți, asigurați-vă că ați creat locuri pentru toată lumea. Un mic carton cu numele fiecărui oaspete pus în dreptul fiecărui loc poată da o notă minunată, sau gazda poate direcționa musafirii către locurile lor. Atenție, dacă folosiți cartonașe, asigurați-vă că le plasați pentru oaspeți, nu pentru gazdă.
Deși poate părea o obișnuință, nu așezați șervetul sub tacâmuri. Se întâmplă destul de des ca acestea să cadă în timp ce oaspeții își trag șervetele pentru utilizare. Primul lucru pe care îl fac oamenii când se așază este să întindă șervetul în poală și trebuie să perturbe decorul pentru a ajunge la el, ceea ce nu este foarte recomandat

Cum așezăm masa: poziția farfuriei, a paharelor și a tacâmurilor

Farfuria de bază – se așază în centru, la o distanță de aproximativ 2,5 cm de marginea mesei.

Farfuria de pâine – se așază în stânga farfuriei de bază, la o distanță de aproximativ 2,5 cm.

Tacâmurile – furculița se așază în partea stângă a farfuriei de bază, cu vârful în jos, iar cuțitul se așază în partea dreaptă, cu lama către farfurie. Lingura de supă se așează lângă cuțit, cu partea concavă orientată către farfurie. Dacă se servește pește, se poate așeza și o furculiță specială pentru pește, care se așază în partea stângă a furculiței.

Paharele – se așază în partea dreaptă a farfuriei de bază, la o distanță de aproximativ 2,5 cm. Paharul pentru apă se așază în fața celorlalte pahare, iar celelalte pahare se pun în funcție de tipul băuturii servite.

În general, este recomandat să păstrați simetria și ordinea atunci când așezați masa. În plus, nu uitați să aranjați toate elementele înainte de a începe servirea, pentru a crea un aspect estetic plăcut și organizat.

Un bărbat a ajuns să se lupte cu o infecție ucigașă după ce a folosit un decongestionant obișnuit pentru alergii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber