Cum a fost la cea mai recentă ediție a Poveștilor Urbane, în cadrul căreia am aflat totul despre soia
Pe 10 decembrie 2019, cafeneaua Starbucks din Veranda Mall a găzduit o nouă ediție a Poveștilor Urbane. Tema acestei ediții a fost: delicii inedite pe bază pe soia.
Într-o atmosferă relaxată, invitatele au avut prilejul să se întâlnească cu specialiștii Inedit, de la care au aflat totul despre soia, unul dintre cele mai consumate alimente în post, dar și de către vegetarieni și vegani. Dr. Sanda-Maria Crețoiu, Conferențiar Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, departamentul de Biologie Celulară, Moleculară si Histologie, ne-a prezentat beneficiile consumului de soia și a răspuns nenumăratelor întrebări venite din public.
Inedit oferă consumatorilor un meniu vegetal, variat și hrănitor, asigurându-le o alimentație echilibrată și o sursă importantă de energie!
Ritmul de viaţă agitat impune nevoia unei alimentaţii echilibrate. Astfel, produsele din soia şi cele vegetariene, în general, au cunoscut, în scurt timp, un real succes de piaţă iar calităţile lor nutritive au devenit din ce în ce mai căutate şi apreciate. Iată care sunt bunătățile din soia oferite de Inedit:
- Băuturile din soia au o textură cremoasă și gust delicios. Fiind o sursă naturală de proteine, aceste băuturi sunt ideale pentru micul dejun, înlocuind cu succes laptele de origine animală. Acestea pot fi consumate atât reci, cât și calde. Nu au adaos de zahăr. Conțin doar 3 ingrediente: apă, 14% soia și sare. Sunt o sursă naturală de proteine, calciu și vitamine. Un pahar cu băutură din soia asigură 30% din necesarul zilnic de calciu. În plus, conține vitaminele B2 și B12, recomandate în special vegetarienilor și veganilor. Se găsesc în patru variante: cu vanilie, cu ciocolată, cu cafea sau light;
- Pasta tartinabilă de tofu Tartinero este obținută pe bază de tofu sau năut și poate fi consumată ca aperitiv sau gustare între mese. Se prezintă în patru variante: cu sos de soia, cu ceapă, cu sos de muștar, pastă de năut Hummus;
- Pasta tartinabilă Helvet este preparată după o rețetă elvețiană, pe bază de drojdie mixată cu fulgi de cartofi, mărar, usturoi, ulei de floarea soarelui, ţelină, muştar şi sare de bucătărie. Extractul de drojdie este bogat în vitaminele B, proteine, minerale și fibre. Este excelentă pentru aperitive și sandwich-uri. Se prezintă în patru variante: cu ciuperci, cu ardei, cu măsline, cu verdeaţă;
- Batoanele din tofu pot fi consumate fierte, prăjite sau fripte, cu salată, dressing sau sub formă de sandwich/hot dog. Se găsesc în două variante – simple sau picante;
- Tofu se obţine din lapte de soia, care se încheagă cu clorură de calciu şi, pentru diversificarea gustului, se adaugă seminţe de chimen, vârfuri de mărar, fulgi de ardei. Se folosește la aperitive, paste tartinabile sau salate. Pentru varianta afumată se foloseşte metoda tradiională de afumare (lemn şi rumeguş de fag). Saramura este obţinută din apa de izvor şi sare de mare, în a cărei compoziţie se disting peste 100 de minerale. Éxistă șase sortimente de tofu: în saramură, în saramură cu mărar, în saramură cu chimen, în saramură afumat, în saramură cu ardei, fără saramură;
- Maioneza vegetală se obține prin amestecarea laptelui de soia cu ulei de floarea soarelui, apoi prin adăugarea concentratului natural de lămâie. Maioneza este excelentă pentru salatele de vinete, de boef sau în salatele de crudităţi;
- Soia texturat conține soia prelucrată și deshidratată, îmbogățită cu fibre vegetale. Este obținută din soia nemodificată genetic și poate înlocui cu succes carnea, având un conținut de două ori mai mare de proteine și mai puține calorii;
- Pateul vegetal este obținut din boabe integrale de soia amestecate cu ciuperci proaspete, măsline sau ardei iute, poate fi servit la aperitive sau în sandviciuri. Produsul este sterilizat (sterilizarea presupune expunerea produselor la temperaturi ridicate / fierbere), ambalat în cutie (folie) de aluminiu. Există trei sortimente de pate vegetal: cu ciuperci, cu măsline, picant;
- Crochetele vegetale sunt obținute pe bază de brânză de soia. Sunt prăjite în ulei și amestecate cu sos de roșii. Sunt ambalate în cutii, rezistente și în cuptorul cu microunde. Pot fi servite cu nucă măcinată sau chiar brânză tofu;
- Sosul din soia este obținut printr-un procedeu natural de fermentație al boabelor de soia. Poate fi folosit în prepararea salatelor, alături de pește, pui sau brânză;
-
atoanele din soia sunt afumate după metoda tradiţională cu lemn şi rumeguş de fag, apoi sunt supuse unui proces de sterilizare. Pot fi consumate ca atare sau în sandvişuri şi pe pizza.Iată câteva poze de la evenimentul #povestiurbane Avantaje la Veranda. Mai multe poze puteți vedea în galeria foto de AICI
Citeste si