Coronavirusul, o armă biologică scăpată de sub control? Toate indiciile spun că DA!

Discuțiile care au apărut de curând și care fac să curgă râuri de păreri și opinii sunt legate de originea Coronavirusului. Inițiat, s-a presupus că acesta a derivat dintr-un microorganism animal găsit într-un liliac, care a fost consumat de un locuitor din Wuhan. Dar se pare că s-a ajuns și la teoria conform căreia Coronavirusul ar fi o armă biologică scăpată de sub control.

Cu toate acestea în zona unde trăiesc liliecii și unde se presupune că ar fi fost ingerat, nu s-a raportat niciun caz major de izbucnire a Coronavirusului. Din aceasta cauză, există speculații că acest virus ar fi fost creat într-un laborator, posibil pentru a fi utilizat ca și armă, nicidecum că ar fi un rezultat natural al unei mutații.

Multiple surse au sugerat că există legături comune între Coronavirus și HIV, prin anumite componente care nu ar fi putut să se dezvolte natural. Dacă într-adevăr virusul a fost produs sau dezvoltat într-un laborator pentru a fi transformat într-o armă, s-ar confirma teoriile în legătura cu “evadarea” accidentală a virusului din Laboratorul Instituției de Virologie din Wuhan. Tehnicienii care lucrează în astfel de locuri sunt conștienți că aceste “evadări” se întâmplă în mod frecvent.

Se vehiculează că un grup de cercetători din Institutul de Cercetate Galilee din Israel vor avea un vaccin împotriva Coronavirusului în câteva săptămâni, care va fi gata de distribuție și folosire în mai puțin de 90 de zile. Acest institut pretinde că se ocupă de cercetarea Coronavirusului aviar (transmitere prin intermediul păsărilor) de 4 ani, și că sunt finanțați de Ministerul Israelit al Științei & Tehnologiei și Agriculturii. Aceștia au afirmat ca virusul aviar este similar cu cel care a infectat oamenii, deși unii  imunologi sunt sceptici cu privire la dezvoltarea unui vaccin într-o perioadă așa scurtă de timp, mai ales când ținem cont de faptul că este vorba de un virus care a apărut recent. Mai mult, oamenii de știință au avertizat că dacă un vaccin este produs, ar trebui să fie testat pentru efecte secundare, un proces care ar dura în mod normal mai mult de un an de zile și ar include testarea lui pe oameni deja infectați.

Mai este o teorie care circulă și care are credibilitate din partea unora, însoțită de declarațiile Asociației Trump în legătura cu o competivitate economică mondială crescută a Chinei, un pericol evident pentru securitatea piețelor care sunt dominate de America: e posibil ca Washington-ul să fie artizanul acestui virus și eliberat apoi pentru a încetini sau bloca dezvoltarea economică și militară a Beijing-ului. Însă implicarea nechibzuită a Casei Albe este cu adevărat greu de crezut.

Prin urmare, se vehiculează trei variante. Coronavirusul a izbucnit în mod natural, sau a scăpat dintr-un laborator din China, sau chiar din Israel sau Statele Unite. Dacă cineva ar suspecta Israelul sau Statele Unite, este clar că intenția lor a fost de a crea o armă biologică cu intenția de a slăbi inamicii. Dar din păcate, coronavirusul nu poate fi controlat ușor și este clar că vor exista multe victime umane.

Foto: 123rf

Citește și:

Italia, imaginea dezolantă a pustietății. Italienii au înțeles că trebuie să stea în casă. Pe când și românii?

Un bărbat din Londra a devenit a doua persoană din lume vindecată de HIV

N-ai plâns demult? Uită-te la imaginile de mai jos și lacrimile îți vor curge instant…

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate