Coronavirus: Estimările americanilor spun că 30% dintre români vor fi infectați din care rezultă 175.000 de decese

Estimările americanilor: sunt sumbre, atât la nivel global cât și țintit spre România. Se pare că 30% dintre români vor fi infectați cu coronavirus din care rezultă 175.000 de decese, conform unui grafic matematic prezentat la o conferință pe tema epidemiei globale cu coronavirus.

Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, a prezentat estimările extinderii epidemiei. Pe teritoriul Statelor Unite se preconizează:

– 96 de milioane de infecţii cu virus Wuhan
– 4,8 milioane spitalizări
– 480.000 de decese

Se pare că persoanele în vârstă de 80 de ani şi peste au o risc de deces de 14,8% dacă vor contracta infecţia, fiind cea mai expusă categorie de vârstă.

Dacă, așa cum spun americanii, la populația rezidentă a României de 16 milioane s-ar îmbolnăvi 30%, conform unui calcul matematic după cifrele emise de Organizația Mondială a Sănătății, am avea aproximativ 5 milioane de îmbolnăviri, cu un număr de 250 de mii de spitalizări (5%).

Dacă rata a mortalităţii ar fi de 0.5%, într-un scenariu optimist, numărul deceselor s-ar situa undeva la 25 de mii. Însă rata mortalităţii este de 3,4% – anunţată de OMS – numărul total de decese în urma epidemiei, în România, s-ar situa undeva în jurul valorii de 175 de mii de persoane. În Italia rata mortalității este îngrijorător de mare, mai ales în ultimele zile.

Din păcate, prognoza unor epidemiologi de talie internațională este foarte sumbră. După părerea lor populația planetei va fi infectată într-un procent de aflat între 40% și 80% dar dintre ei doar 15-20% ar avea nevoie de spitalizare.

Foto: 123rf

Citește și:

Mihai Craiu: Care este cel mai mare risc de deces din cauza coronavirusului. Ce nu trebuie să faceți

Coronavirus: Dezvăluiri incredibile făcute de unul dintre pacienții infectați cu COVID – 19!

Primul interviu cu un bolnav de coronavirus din România! Alin Goga a spus cu ce pastile îl tratează medicii în spital

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate