Conferința Națională de Oncologie în Practică Medicală 2019 – Mijloace de prevenție oferite de noile descoperiri ale ştiinţei contemporane

Conferința Națională de Oncologie în Practică Medicală 2019

Conferința Națională de Oncologie în Practică Medicală 2019

Cea mai perfidă, agresivă şi mai invazivă boală a omului contemporan – Cancerul! Afecțiunile oncologice constituie a doua cauză de mortalitate în România, după cele cardiovasculare.

Câteva sute de medici din specialitățile implicate în patologia oncologică sunt așteptați la București la cea de-a 3-a ediție a Conferinței Nationale de Oncologie în Practica Medicală 2019, eveniment organizat de Societatea Academică de Medicină a Familiei și Societățile Oncologice din România, în perioada 21-23 martie, la Crystal Palace Ballrooms, București.

Conferinţa de anul acesta va insista asupra mijloacelor de prevenție oferite de noile descoperiri ale ştiinţei contemporane, a posibilităţilor actuale de depistare precoce, cu ajutorul numeroşilor markeri de care dispunem, asupra viziunii integrative a cancerului, precum şi asupra colaborării în timp util cu specialiştii de profil, în lupta cu una dintre cele mai perfide, mai agresive şi mai invazive boli ale omului contemporan.

Manifestarea va cuprinde atât sesiuni științifice generale, cât și sesiuni pe specialități medicale prin care vor fi aduse la zi metodele de prevenție și depistare precoce, dezbateri și studii privind tratamentele actuale, ghiduri și protocoale ce stau la baza activității medicului.

Printre temele abordate se numără:

  • Screening-ul cancerului și depistarea sa precoce
  • Îngrijirea paliativă în România
  • Comunicarea medic – pacient, ingredient-cheie al succesului terapeutic
  •  Actualități și inovații în tratamentul cancerelor de sân și ovar
  • Screening-ul național în cancerul de col uterin
  • Managementul reacțiilor adverse ale tratamentelor oncologice
  • Metode și tehnici originale ale medicinei integrative în diagnosticul și monitorizarea pacienților cu afecțiuni oncologice

La conferința din acest an, printre invitați se numără lectori cu o extraordinară reputație la nivel internațional și național, lideri în domeniul lor de activitate, care vor facilita schimbul de informații științifice. Printre personalitățile prezente la conferinta se numără: Prof. Univ. Bob DJAVAN (Austria), Prof. Univ. Dr. Rainer KOTZ (Austria), Prof. Univ. Dr. Mustafa BOZKURT (Turcia) Prof. Univ. Dr. Wolfgang SIEGHART (Austria), s.a.

Detalii pe https://onco.medica.ro/2019

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului