Concluzia unui studiu recent despre efectele Lunii asupra organismului

Mulți dintre noi obișnuiesc să dea vina pe Luna Plină atunci când nu pot dormi bine sau când sunt lipsiți de energie sau irascibili. Recent, o echipă de oameni de știință a studiat efectele Lunii asupra organismului, iar concluzia… pe unii îi va surprinde, pe alții nu, dar cu siguranță nu va fi chiar pe placul astrologilor și clarvăzătorilor.

efectele lunii asupra organismului

Convingerea că fazele Lunii ne pot influența starea de spirit sau ne pot tulbura somnul ne-a tot fost alimentată de-a lungul timpului. Nu este exclus chiar să ne fi autoconvins de acest aspect.

Cercetătorii nu susțin efectele Lunii asupra organismului

Oamenii de știință susțin însă contrariul: fazele Lunii nu ne influențează în niciun fel. În plus, nu există nicio dovadă care să susțină teoria conform căreia Luna se poate face vinovată de schimbările de comportament ale oamenilor sau cea conform căreia astrul afectează animalele. Totul este doar folclor.

Rămâne, însă, la alegerea fiecăruia dintre noi să decidă dacă Luna are sau nu vreo influență asupra organismului său.

Contrar astrologilor, care susțin că fazele Lunii ne afectează starea de spirit, intelectul și intuiția, oamenii de știință vin cu dovezi ale faptului că emoțiile, comportamentele sau relațiile noastre nu sunt influențate de ciclurile lunare.

Citește și Descoperă tainele Lunii

Cum s-a desfășurat cercetarea

În urma studiilor realizate pe 5.800 de subiecți în timpul somnului, cercetătorii au ajuns la concluzia că somnul nu ne este tulburat de astru, noi dormind același număr de ore de-a lungul fiecăreia dintre cele 28 de faze ale Lunii.

Conform site-ului metro.co.uk, cercetarea s-a desfășurat de-a lungul a 3 faze lunare distincte – Lună Plină, Semilună (Primul sau Ultimul Pătrar), Lună Nouă, în timp ce subiecții dormeau. Rezultatul a fost următorul: la 1% dintre subiecți, somnul din timpul fazei de Lună Plină a fost cu numai 5 minute mai scurt decât somnul din timpul fazei de Lună Nouă.

Ce factori ne influențează cu adevărat comportamentul

Oamenii de știință care au participat la studiu ne recomandă, așadar, să nu ne îngrijorăm din cauza Lunii. Comportamentele noastre sunt influențate de factori precum gene, educație, de factori psiho-sociali sau de situația materială decât de astre'.

Tu de care parte a baricadei ești? De cea a astrologilor, care susțin efectele Lunii asupra organismului, sau de cea a oamenilor de știință care neagă orice fel de efect al astrului asupra noastră?

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse