Descoperă tainele lunii

Influența Lunii asupra vieții terestre este atât de complexă, încât cu greu putem spune azi ca i-am descifrat tainele. Cercetatorii încearca sa înțeleaga legatura misterioasa dintre Pamânt și Luna, cunoscuta înca din Antichitate, dar prea puțin înțeleasa.

fazele-lunii

Luna plina, momentul în care astrul nopții este în opoziție cu Soarele și discul ei se vede luminat în întregime, a fost înzestrata de-a lungul timpului cu o mulțime de superstiții și puteri magice. În tradiția orientala, se spune ca, în aceasta faza, Luna are cea mai puternica și mai frumoasa influența asupra noastra.

Cu doua zile înainte de Luna plina, sentimentele și trairile noastre se amplifica, iar creativitatea și inspirația sunt la cote maxime. Vechii indieni credeau ca, în perioada premergatoare Lunii pline, universul ne daruiește armonie și echilibru, daca știm sa profitam de vibrațiile benefice ale astrului nocturn. Grecii și romanii din Antichitate asociau Luna cu frumusețea femeii, cu maternitatea și puritatea. În legendele vechi, Luna este forța divina care protejeaza femeia și care influențeaza spiritul și psihicul deopotriva. Din Evul Mediu, am moștenit însa superstiții întunecate, Luna plina fiind asociata cu vrajitoria, cu demonii și vârcolacii. Toate acestea sunt credințe vechi, care nu își mai gasesc rostul în lumea moderna. Dar studiile științifice din ultimii ani dezvaluie aspecte surprinzatoare.

Taina nopților cu lună plină

Poate ți s-a întâmplat și ție sa fii mai neliniștita sau mai nervoasa în zilele cu Luna plina. Poate ai avut probleme cu somnul și nu ai reușit sa te odihnești ca de obicei. Se pare ca influența Lunii este mai puternica decât am banui. Un studiu al cercetatorilor elvețieni de la Universitatea Basel confirma pentru prima data acest lucru. Cei 30 de voluntari care au participat la studiu au adormit mai greu în nopțile cu Luna plina, au avut coșmaruri sau au avut un somn mai agitat. Profesorul Christina Cajochen a ajuns la concluzia ca durata somnului profund scade cu aproape o treime când este Luna plina, dar nu a putut explica misterul din spatele acestui fenomen. Alte studii efectuate asupra animalelor marine și a pasarilor demonstreaza ca Luna plina dicteaza perioadele lor de reproducere.

De altfel, efectul Lunii asupra marilor și oceanelor este cunoscut din timpuri vechi și nu este de mirare ca astrul nopții influențeaza unele fenomene naturale de pe Terra și viața organismelor vii.

Fazele lunii și data nașterii

Înca din Antichitate se credea ca fertilitatea femeii este în strânsa legatura cu fazele lunii. Poate ca nu întâmplator, ciclul menstrual dureaza tot atât cât îi trebuie Lunii sa parcurga un ciclu complet pe roata zodiacului. Teoria a fost dezbatuta în 1950 de ginecologul ceh Eugene Jonas, care a dezvoltat un sistem de calcul al fertilitații în funcție de data nașterii și de fazele Lunii. Jonas susține ca fiecare femeie este fertila în momentul în care Luna este în aceeași faza în care era la momentul nașterii sale. Spre exemplu, daca o femeie s-a nascut când era Luna noua, ea va fi fertila timp de doua sau trei zile de fiecare data când va fi Luna noua. Categoric, Jonas era pasionat de astrologie, motiv pentru care metoda lui a fost privita cu scepticism, chiar daca a dat rezultate bune la vremea respectiva.

Influența misterioasă a energiei lunare

Luna nouă este simbolul începuturilor noi, ea favorizeaza planificarea, organizarea, luarea deciziilor importante, primii pași spre o schimbare majora. Este momentul inițiativelor și al acțiunii, proiectele tale vor crește și vor avea rezultate. Orice activitate începută când este Lună nouă are șansele cele mai mari sa îți aducă satisfacții. Este momentul prielnic și pentru activitățile agricole, pentru arat și semănat, pentru plantarea pomilor și a florilor.

Luna în creștere înseamnă dezvoltare, acumulare și asimilare. În această perioadă Luna are energie vindecătoare și regeneratoare, ne dă putere și forța ei este cu atât mai mare cu cât se apropie Luna Plină. Sunt favorizate inițiativele dificile, investițiile, comunicarea cu oamenii și participarea la proiecte noi. Acum poți să clădești temelia activităților viitoare, să faci primul pas spre obiectivele tale. Din punct de vedere medical, zilele acestea sunt propice intervențiilor chirurgicale. Este recomandat sa repeți analizele medicale și sa încerci metode de vindecare noi, daca tratamentele vechi nu dau rezultate.

Luna plina este un moment de apogeu, lumina astrului nopții atinge punctul maxim, dar este în opoziție cu Soarele. De aceea, trairile interioare și emoțiile sunt amplificate, putem reacționa exagerat în anumite momente și există risc mai mare de accidente. Pe de alta parte, Luna plina poate grabi încheierea unor activitați și proiecte și poate aduce rasplata sau veștile așteptate. Dar, din punct de vedere al sanatații, este o perioada dificila. Nu se recomanda operațiile chirurgicale și nici tratamentele clasice, doar terapiile alternative cu plante și minerale.

Luna în descreștere ne transmite tot mai puțina energie și multe din planurile noastre vor stagna sau se vor dezvolta mult mai greu. De aceea, este bine sa te ferești sa iei decizii majore în zilele dinaintea Lunii noi, sa faci cumparaturi costisitoare și investiții sau sa îți programezi o intervenție chirurgicala. Dupa o operație facuta în timp ce Luna scade, organismul se reface mult mai greu.

Un articol 'Libertatea pentru Femei' .

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse