(P) Asprovalta, tărâmul binecuvântat al Greciei

Asprovalta, una dintre cele mai accesibile staţiuni de vacanţă din Grecia, este poziţionată într-un cadru natural splendid, înconjurată de apele cristaline ale Mării Egee, plajele întinse cu nisip fin şi binecuvântată cu peisaje minunate.

Asprovalta

Situat în centrul Golfului Striminokos, micuţul orăşel prinde viaţă mai ales în timpul verii, odată cu venirea turiştilor, dornici să descopere din frumuseţile pe care le oferă.

Ţinuturi pitoreşti, cu încărcătură istorică

Vizitată în timpul sezonului de vară de mii de turişti din Grecia şi din toate colţurile Europei, Asprovalta oferă numeroase atracţii interesante, naturale, arheologice, culturale şi religioase, ideale pentru a-ţi umple timpul cu diverse experienţe, în afara de momentele de relaxare de pe nisipul fierbinte.

Istoria tumultuoasă a oraşului se întoarce în timp până în secolul al XVI-lea, când a fost construit de călugări, pentru ca apoi să reziste cu brio dominaţiei turceşti. Mai târziu a fost abandonat, pentru ca în anul 1923 să se stabilească aici refugiaţii greci. Astăzi, Asprovalta este un complex turistic dezvoltat, ce oferă facilităţi pentru vacanţe pline de savoare.

O vacanţă pe gustul tuturor

Situată la graniţa a trei prefecturi, Halkidiki, Salonic şi Kavala, staţiunea Asprovalta te întâmpină cu o panoramă superbă asupra împrejurimilor, o îmbinare armonioasă între verdele munţilor şi albastrul mării, între care este poziţionată frumoasa plajă de nisip, ce se întinde pe o distanţă de 11 km. Organizată cu şezlonguri şi umbrele, fără taxă, plaja a fost apreciată pentru calitatea şi curăţenia sa, fiind distinsă cu „Steagul Albastru'.

La câţiva kilometri distanţă de Asprovalta vei avea ocazia să descoperi câteva situri arheologice importante, Argilos şi Liotopi Routsheli, precum şi un edificiu de cult impresionant, biserica Sf. Gheorghe, unde sunt păstrate 19 relicve sfinte şi icoana Sfântului care-i poartă hramul bisericii.

de Geanina Ichim

Sejur Asprovalta 

Vila Philoxenia 2*- de la 129 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare fără masă, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber