Colaborare de excepție între Anca Pop și Goran Bregovic! Au lansat o piesă special pentru cluburile din Ibiza

ANCA-POP-EDERLEZI-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

„Ederlezi', cântecul reprezentativ pentru comunitățile rrome din Balcani, are de astăzi o variantă dance, cântată de Anca Pop featuring Goran Bregovic.

„Ederlezi' este numele dat de rromi unui Festival ce sărbătorește venirea Primăverii și care se organizează, în fiecare an, la începutul lunii mai. Piesa originală a fost compusă în 1988 de Goran Bregovic, atunci când acesta făcea parte din Bijelo Dugmne, cea mai populară trupă rock din Fosta Republică Iugoslavia. „Ederlezi' a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a fost inclus de regizorul Emil Kusturita pe coloana sonoră a filmului „Vremea țiganilor', în anul 1988.

Colaborare de excepție între Anca Pop și Goran Bregovic! Au lansat o piesă special pentru cluburile din Ibiza

Noua variantă „Ederlezi', scrisă de Anca Pop, Cristian Tarcea („The Violin Song'), si Goran Bregovic, gandita special pentru cluburile din Ibiza, va face această piesă cunoscută pentru o nouă categorie de public. Clipul a fost filmat săptămâna trecută pe malul Dunării, în locurile natale ale artistei si la Port Cetate.

„Eu am un suflet de nomad și mă regăsesc în piesa Ederlezi. Am fost născută în România, am crescut în Canada, am locuit în Macao și Japonia… După ce l-am cunoscut pe Goran și am început să lucrăm împreună i-am spus că vreau să facem o variantă cool și fresh a piesei Ederlezi. Iar acesta este rezultatul! Clipul l-am filmat pe malul Dunarii, locul de unde părinții mei au imigrat spre Serbia cu barca înainte de 1989, pe când eu aveam doar trei ani. Îmi amintesc că am ajuns atunci într-o tabără de refugiați de lângă Belgrad și ascultam piesele trupei lui Goran Bregovic', a spus Anca Pop.

Anca Pop nu se află la primul featuring cu Goran Bregovic. Artista i-a compus lui Goran Bregovic două piese și a colaborat cu acesta pentru propria melodie, Jealous Monster'.

În ultimii ani, cariera artistei a trecut granițele țării. Piesele sale au fost licențiate în mai multe țări din Asia, iar activitatea ei s-a mutat, pentru o perioadă de timp, acolo. A susținut un turneu în Japonia și a avut o rezidență la Sands Casino în Macau cu show-ul Cosmic Cocktail', care a avut 100.000 de spectatori în trei luni.

Anca a revenit în România la începutul primăverii pentru a finaliza pregătirile la primul album din carieră, ce va fi lansat în toamna acestui an. Cel mai recent hit al său, „Loco Poco', a fost licențiat în peste 60 de țări din întreaga lume, și este deja în clasamente în Spania, Polonia și Japonia. În plus, remix-urile „Loco Poco' fac acum furori în cluburile din Ibiza, Marbella și Hong Kong.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii.

Citește și:

Alina Eremia lansează o piesă împreună cu trupa Vunk! Este colaborarea verii

Festivalul de Film și Istorii Râșnov, 28 iulie – 6 august 2017

William Shakespeare într-un serial TNT, începând de joi, 13 iulie, de la ora 22.00

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte