William Shakespeare într-un serial TNT, începând de joi, 13 iulie, de la ora 22.00

Timp de zece săptămâni îl vom vedea pe William Shakespeare într-un serial TNT. Datele biografice se împletesc cu ficțiunea și reconstituirea istorică.

William Shakespeare într-un serial TNT

William Shakespeare, între istorie și legendă

„William Shakespeare este cea mai faimoasă persoană din lume despre care nu se știe nimic,' spune producătorul executiv Craig Pearce. Adevărul este că se știu multe despre Marele Will, doar că, în timp, adevărul istoric a fost acoperit de legendă. Au apărut zvonuri care au negat identitatea marelui dramaturg și poet. S-a ajuns până la negarea existenței lui.

Dincolo de aceste exagerări, se știe că William Shakespeare s-a născut în anul 1564, în localitatea engleză Stratford-upon-Avon. Nu se cunoaște data exactă a nașterii, dar botezul său a fost consemnat pe data de 25 aprilie a acestui an. Se mai știe că s-a căsătorit la vârsta de 18 ani cu o femeie mai în vârstă cu opt ani decât el și că a avut trei copii. Opera sa cunoscută include 38 de piese de teatru, 154 de sonete și două poeme epice. (Wikipedia)

Ceea ce au descoperit mai recent istoricii literari este că, în forma originală, piesele lui Shakespeare conțineau multe vulgarități și aluzii cu conotație sexuală. Acest lucru este pe deplin justificat de felul în care se câștigau banii de pe urma teatrului. Reprezentațiile aveau loc deseori în piețe în care asistau oameni de condiție inferioară. Banii se strângeau la sfârșit. Dacă spectatorii nu se distraseră bine, nu plăteau. Chiar dacă piesele se jucau în localuri speciale în care intrarea se făcea pe bază de plată, spectatorii n-ar fi venit dacă ar fi considerat că piesele sunt prea elevate pentru nivelul lor.

Ulterior, prin transcrieri succesive, textele au fost curățate, vulgaritățile au fost îndepărtate. La aceasta se adaugă schimbările limbii engleze care au făcut ca unele expresii să-și piardă sensul original.

William Shakespeare într-un serial TNT

William Shakespeare într-un serial TNT

Serialul va putea fi urmărit pe canalul TV TNT, începând de joi, 13 iulie, de la ora 22.00. De-a lungul celor zece episoade, telespectatorii sunt invitați într-o călătorie în timp, în perioada elisabetană, pentru a descoperi viața agitată și plină de ispite a tânărului William Shakespeare, un adevărat rockstar al secolului al XVI-lea.

Personajul principal este interpretat de Laurie Davidson. În alte roluri: Olivia DeJonge („The Visit', „Hiding'), Colm Meaney („Star Trek: Deep Space Nine', „Hell on Wheels'), Mattias Inwood („The Shanara Chronicles'), Jamie Campbell Bower („Sweeney Todd', „The Twilight Saga') și Ewen Bremner („Trainspotting', „Snowpiercer').

Trailerul serialului poate fi văzut aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte