Cod galben de vânt puternic și ceață în mai multe zone din țară

cod galben de ceață și vânt puternic

Meteorologii au emis cod galben de ceață și vânt puternic pentru mai multe zone ale țării. Vântul va atinge la rafală chiar și 90-100 km/h, iar ceața va duce la scăderea vizibilității.

Cod galben de ceață

Codul galben de ceață vizează județele Vrancea, Iași, Neamț, Bacău și Galați, unde avertizarea meteorologică a intrat în vigoare la ora 9 și se menține până la ora 12. Probleme cu ceața vor fi și în județele Dolj, Olt, Buzău, Ialomița, Ilfov, Argeș, Teleorman, Prahova, Călărași, Dâmbovița și Giurgiu. În aceste zone, ceața va duce la scăderea vizibilității local sub  200 m și izolat sub 50 m, iar codul galben este valabil până la ora 11.

Ceața le va da bătăi de cap și locuitorilor din București, mai ales celor care locuiesc la periferie, iar meteorologii avertizează că viziblitatea poate fi redusă.

Cod galben de vânt puternic

Nu doar ceața va cauza probleme, ci și vântul puternic. În județul Hunedoara, meteorologii au emis cod galben de vânt puternic până la ora 14:40. Aici, vântul va atinge viteze de până la  60-85 km/h, iar în zonele montane, la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 90-100 km/h, potrivit meteoromania.ro.

Cod galben de vânt este și în zona de munte a județelor Gorj, Vâlcea și Caraș-Severin, dar și în Timiș, Sibiu și Brașov. Vântul va bate cu putere până la ora 14 și la altitudini de peste 1900 m, acesta va atinge la rafală 90-100 km/h.

În județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, meteorologii anunță că vântul va sufla cu viteze de până la 90…110 km/h, la altitudini de peste 2000 m.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când începe Postul Paștelui 2018? Ce trebuie să faci în această perioadă

Când pică Paștele în 2018, la ortodocși și la catolici?

Când nu se fac nunți în 2018?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri