Când pică Paștele în 2018, la ortodocși și la catolici?

când pică paștele 2018

Sărbătoarea Învierii Domnului este una dintre cele mai importante de peste an. În anul 2018, creștinii ortodocși și cei catolici vor sărbători Paștele mai devreme decât în mod normal.

Chiar dacă eram obișnuiți ca Paștele să pice la sfârșitul lunii aprilie sau chiar în luna mai,  în 2018, această sărbătoare este programată mult mai devreme.

Când pică Paștele ortodox în 2018 ?

Creștinii ortodocși vor sărbători Paștele în 2018 la începutul lunii aprilie. Mai exact, Paștele ortodox cade în acest an pe 8 aprilie. În fiecare an, data la care este sărbătorită Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este calculată ținând cont de echinocţiul de primăvară. Mai exact, Paștele ortodox este stabilit în prima duminică de după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primăvară.

Când pică Paștele catolic în 2018?

Catolicii folosesc o metodă diferită de cea a ortodocșilor atunci când vine vorba despre calcularea zilei în care pică Paștele. Aceștia iau în considerare calendarul gregorian și echinocțiul de primăvară, motiv pentru care cele două religii sărbătoresc la date diferite Paștele.În 2018, între Paștele catolic și cel ortodox este o diferență de o săptămână. Paștele catolic este sărbătorit în acest an pe data de 1 aprilie, cu o săptămână înaintea celui ortodox.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când nu se fac nunți în 2018?

Care este cea mai tristă zi din an? Uite cum poți trece mai ușor peste acest moment delicat

Mark Zuckerberg anunță schimbări importante. Modul în care vom vedea postările pe Facebook se modifică radical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse