Cod galben de ninsori în mai multe județe ale țării. Zonele în care va ninge în Ajun de Crăciun

Cod galben de ninsori

Dacă în ultimii ani ninsorile se lăsau așteptate în perioada sărbătorilor de iarnă, în acest an vom avea parte de un Crăciun cu multă zăpadă. Este cod galben de ninsori în mai multe județe ale țării. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi și ninsori care a intrat în vigoare  pe 23 decembrie, de la ora 14 și este valabilă până pe 25 decembrie, ora 06.

În acest interval, în zonele joase de relief din vest, nord și centru va ploua, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu putere, depășind la rafală 65-70 km/h, în timp ce pe creste va depăși 80 km/h. Vântul se va intensifica și în zonele  joase de relief din sud-vestul, centrul și estul țării, atingând viteze de 50…55 km/h, potrivit meteoromania.ro.

La munte va ninge, iar în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În centrul, estul și sudul țării se poate depune polei, iar în noaptea de luni spre marți se va forma ghețuș.

Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis și un cod galben de ninsori, valabil pe 24 decembrie, în intervalul 02-21. În acest interval,va ninge în zonele montane, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va sufla cu putere, atingând la rafală 90-100 km/h în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Va ninge și în Maramureș, dar și în nordul și estul Transilvaniei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu, vândută cu aproximativ 3 milioane de dolari. Ce părere avea fizicianul despre existența lui Dumnezeu și despre oamenii care cred în El

Premieră medicală: s-a născut primul copil dintr-un uter transplantat de la o donatoare decedată

Postarea care a devenit virală pe facebook: Finlanda și-a făcut cadou o bibliotecă a viitorului, iar România o catedrală a Evului Mediu'

 

     

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri