”Christmas Fantasy”, concert de Crăciun prezentat de Corul Academic Radio

Christmas Fantasy

Cele mai frumoase și mai cunoscute colinde românești, dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional vor aduce atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă la Sala Radio!

Corul Academic Radio vă invită marți, 11 decembrie (19.00) la un superb eveniment de Crăciun intitulat 'Christmas Fantasy' ('O poveste de Crăciun'). Evenimentul va fi cu atât mai special cu cât va oferi publicului ocazia să asculte cu acest prilej și orga Sălii Radio, cea mai mare din țară şi din sud-estul Europei – 7.600 de tuburi – realizată în Cehia, în 1960.

Mi-am dorit foarte mult ca anul acesta să prezentăm publicului un altfel de concert de colinde. Crăciunul este probabil cea mai așteptată sărbătoare din an. Este momentul retrăirii fericite și intense a sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum ni-o amintim toți din vremea copilăriei noastre. În interpretarea membrilor Corului Academic Radio veți putea asculta unele dintre cele mai frumoase colinde românești și cântece de Crăciun din repertoriul universal, iar momentul inedit al serii îl va reprezenta colaborarea cu membrii Romanian Brass Quintet. – declară CIPRIAN ȚUȚU, dirijorul Corului Academic Radio.

Din repertoriul serii vor face parte colinde ca Nouă azi ne-a răsărit, La portița cerului, La Vitleem colo-n jos, După datini colindăm și cântece de sărbători din repertoriul internațional ca Jingle bells, Joy to the world, We wish you a merry Christmas ș.a.

Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Ciprian Țuțu și se va bucura de participarea cvintetului de suflători Romanian Radio Brass Quintet: Ionel Lazăr, Alexandru Mavroean, Vlad Andrei Buzdugan, Cătălin Bucerzan și Marius Hoghi. De asemenea, îi veți aplauda în concertul de la Sala Radio pe Carmen Săndulescu – pian, Simona Săndulescu – orgă, Aurelia Mihai și Marius Olteanu (flaut), Cristian Balea și Dan Teodorescu – percuție.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe  www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe  www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www. orchestreradio.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte