Topul celor mai frumoase insule grecești

Vacanțele de anul acesta sunt compromise, este cert. Dar mai vin și alți ani, și alte vacanțe. Cu gândul la însorita Grecie și fabuloasele ei plaje și peisaje, avem acum răgazul de a face planuri pe îndelete. Și alegeri de destinații inedite. Iată topul celor mai frumoase insule grecești din cele peste 5.000 cu care pe bună dreptate se poate lăuda.

Santorini

Destinație devenită clasică, Santorini nu poate fi exclusă din top. Este o insulă cu un farmec aparte, amestecul perfect de romantism și frenetică viață de noapte. Plaje cu nisip negru, de origine vulcanică, în contrast cu albastrul mării și albul caselor din Fira, satul cocoțat în partea de vest a insulei. Locul ideal pentru a admira fabuloase apusuri de soare…

Cele mai bune plaje: Plaja Rosie (denumită după nisipul colorat de lavă), White Beach, Kamari și Perissa.

Paxi

Paxi este una dintre cele mai mari insule din Marea Ionică, aproape de Corfu. Este mai mică și mai puțin cunoscută decât celelalte insule grecești, ceea ce o face o oază perfectă de liniște pentru cupluri sau turiști care caută intimitate. În restaurantele din portul principal din Gaios se pot mânca cele mai savuroase preparate din pește.

Cele mai bune plaje: Soulanena, Kloni Gouli, Gianna, Kipiadi (accesibilă doar pe jos sau cu barca) și Golful Sterna.

Tilos

Munții și traseele montane fac din această insulă alegerea perfectă pentru aventurierii care vor să exploreze bogata faună sălbatică. Plajele sunt stâncoase și greu accesibile, dar vă puteți bucura de liniștea naturii chiar și în perioada de vârf a sezonului.

Cele mai bune plaje: Eristos, Red Beach și San Antonio.

Ikaria

Situată în Marea Egee, la aproximativ 20 km de Samos, insula Ikaria este frumoasă prin faptul că este greu accesibilă, muntoasă și sălbatică dar cu peisaje superbe. Te vei putea bucura de arhitectura  ei unică, antică, dar și de apele termale.

Cele mai bune plaje: Iero, Agios Giorgi, Therma (izvoare minerale termice fierbinți), Prioni și Kilosirtis.

Gavdos

Cea mai sudică insulă din Europa, Gavdos, are foarte puțini locuitori permanenți și foarte puține spații de cazare. Așa că ia-ți cortul și dormi pe plajă, sub cerul plin de stele! Asta fac artiștii care vin aici, fără ceasuri și telefoane mobile, pentru relaxare în adevăratul sens al cuvântului.

Cele mai bune plaje: Agios, Ioannis și Potamos. 80% dintre ei sunt plaje pentru nudiști!

Hai cu noi sa iti aratam care sunt cele mai frumoase insule din lume!

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Uite ce faci după ce trece pandemia: vizitezi cele mai frumoase grădini ale lumii

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta