Cele mai periculoase remedii din popor

Sunt primele la care multe dintre noi apelează atunci când se confruntă cu vreo durere și, de cele mai multe ori, aduc rezultatele dorite. Aproape pentru fiecare afecțiune există cel puțin două-trei remedii din popor a căror eficiență a fost dovedită în timp.

Cele mai periculoase remedii din popor

Totuși, există o serie de leacuri de-ale bunicii care nu doar că nu aduc îmbunătățirile la care ne așteptăm, dar sunt de-a dreptul periculoase. Află, așadar, în cele ce urmează care sunt cele mai periculoase remedii din popor.

Pasta de dinți pentru tratarea acneei

Acneea este o afecțiune complexă și de aceea poate fi dificil de tratat. Dacă te confrunți cu ea și ți s-a recomandat să încerci să scapi de ea cu pastă de dinți, fă-te că nici nu auzi acest sfat. Nu doar că pasta de dinți nu are niciun efect asupra acneei, dar cauzează, în plus, descuamarea și iritarea pielii.

În cazuri extreme, aplicarea pastei de dinți pe pielea afectată de acnee produce arsuri, ceea ce, evident, agravează situația. În locul pastei de dinți care se presupune că ar trebui să usuce' acneea, poți folosi apă salină, recunoscută pentru proprietățile ei cicatrizante.

Untul pentru arsuri

Unul dintre cele mai periculoase remedii din popor îl reprezintă untul folosit pentru calmarea arsurilor. De fapt, untul scos din frigider se face vinovat' de o senzație de răcoare benefică pielii arse. Din acest motiv, teoretic untul calmează pielea arsă, însă, în același timp, poate provoca o infecție bacteriană destul de severă.

Alcoolul pentru umezirea gingiilor bebelușului

Ieșirea dinților bebelușului este o piatră de încercare pentru părinți. Mămicile ar face orice pentru a calma durerile gingivale ale celui mic, și pe bună dreptate. Totuși, dacă te afli în această situație, nu pleca urechea la persoanele care îți recomandă să umezești gingiile cu alcool, despre care se știe că are un efect oarecum anestezic.

Nu doar că nu îi vei calma durerea, ci… i-o vei amplifica. Alcoolul îi va provoca arsuri celui mic, ceea ce, evident, îi va acutiza durerea. Ca să nu mai vorbim despre faptul că ingestia accidentală de alcool îi va dăuna serios celui mic.

Lumânarea pentru curățarea urechilor

Această metodă de eliminare a dopurilor de ceară din urechi este foarte răspândită. Și nu doar pe plan local, ci cam peste tot în lume.

Metoda constă în aprinderea lumânării și introducerea capătului neaprins în ureche, în așa fel încât căldura degajată prin ardere să topească dopul de ceară din ureche. Există însă riscul ca acel capăt al lumânării introdus în ureche să se blocheze, să se rupă și să producă infecții.

Tăierea negilor

Sună… dureros, dar chiar există persoane care fac acest lucru. Știm, sunt inestetici, ba chiar incomodează dacă sunt plasați în zone pe care le folosești frecvent, cum ar fi pe degete, însă ăsta nu este un motiv să recurgi la unul dintre cele mai periculoase remedii din popor.

Deci nu te debarasa de ei cu ajutorul foarfecii sau al cuțitului. Nu doar că această metodă este extrem de dureroasă, dar favorizează dezvoltarea infecțiilor.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai periculoase remedii din popor. Ori de câte ori ai una dintre problemele enumerate mai sus, mergi la medic. Este cel mai în măsură să-ți recomande tratamentul adecvat. Sau apelează la remedii naturiste sigure, în legătură cu care își dă acordul și medicul tău.

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sanatate