Cele mai periculoase destinații pe care niciun turist nu ar trebui să le viziteze

cele mai periculoase destinatii

Apetitul românilor pentru călătorii în afara țării este tot mai mare de la an la an. Iar destinațiile alese tot mai rafinate. După ani de „bătut' Bulgaria, Grecia, Turcia, Italia, Spania și Marea Britanie, unii au trecut la un alt nivel, alegând țări exotice. Și mai există încă o categorie, cea a adevăraților exploratori, care aleg destinații de-a dreptul surprinzătoare. Aceștia ar fi bine să cunoască lista locurilor din lume neprietenoase cu turiștii, chiar dacă intențiile acestora sunt dintre cele mai bune. Fără să mai punem la socoteală Iranul, cea mai fierbinte zonă de pe mapamond în aceste zile, iată care sunt cele mai periculoase destinații pe care niciun turist nu ar trebui să le viziteze:

Caracas, Venezuela

Capitală a țării, Caracasul este un centru al violențelor și confruntărilor dintre cartelurile drogurilor.

Ciudad Juarez, Mexic

Nu este nimic mai rău decât să fii turist într-un oraș în care forțele de ordine se supun traficanților de droguri și de persoane. Acesta este tristul adevăr, în prezent, în Ciudad Juarez. Și celebrul Acapulco trebuie ocolit, din cauza criminalității ridicate.

Juba, Sudanul de Sud

Războiul civil și violența generală de pe întreg teritoriul fac din Juba – un superb obiectiv turistic – o destinație nesigură pentru călătorii străini.

Cape Town, Africa de Sud

Cu o populație care trăiește sub pragul sărăciei, orașul înregistrează o rată crescută a criminalității. Turiștii sunt sfătuiți să circule numai ziua și numai în grupuri, niciodată noaptea.

Sanaa, Yemen

De la bombardamentele catastrofale care au avut loc la mai multe situri ale Patrimoniului Mondial din Sanaa în 2015, țara se află în criză economică și politică. Străinii sunt sfătuiți să nu viziteze orașul, existând riscul de a cădea victima unui alt atac terorist imprevizibil.

Rio De Janeiro, Brazilia

Deși multe orașe din Brazilia au rate extrem de mari ale criminalității, Rio De Janeiro, ca destinație turistică populară, este în fruntea topului. Cei care vin pentru a se bucura de plaje o fac pe propriul risc. Un alt oraș brazilian cu mare risc este Natal.

Islamabad, Pakistan

Este o zonă cu risc ridicat de atacuri teroriste și răpiri, în special pentru occidentali. Cele mai periculoase perioade pentru a vizita acest oraș sunt cele ale sărbătorilor religioase și alegerilor politice.

Bogota, Columbia

Cunoscut pentru arhitectura sa și piesele de artă misterioase, orașul mai este renumit și pentru criminalitatea stradală. Omorurile, răpirile și violențele sunt doar câteva dintre lucrurile care afectează străzile orașului. La fel de periculos este și orașul Medellin, „capitala' tranzacțiilor cu droguri.

Aswan, Egipt

„Casă' a piramidelor și dansurilor exotice dar și a violenței, popularitatea orașului Aswan este întunecată de agresiunile în public la adresa bărbaților și femeilor.

Mumbai, India

Este un oraș urbanizat, care găzduiește mai mult de 10 milioane de oameni, dar în care violurile și escrocheriile asupra turiștilor și localnicilor țin pe toată lumea într-o constantă stare de teroare.

foto: pexels.com

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE Este patronul uneia dintre cele mai mari firme de turism din România, dar nu călătorește niciodată cu avionul

Descoperă zonele neatinse de turism, din Corfu

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse