Cele mai frumoase peisaje de iarnă din România
Că România este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii știm deja. Că peisajele pe care ni le înfățișează în fața ochilor sunt unice în lume, și asta știm.
Iată doar câteva dintre obiectivele turistice și peisajele naturale care atrag cei mai mulți turiști.
Biserica fortificată din Biertan (Sibiu). Complexul arhitectural medieval din Biertan este alcătuit din biserica și centura de fortificații, toate amplasate în centrul așezării, pe un deal. Biserica de tip hală ocupa partea centrală a complexului, fiind construită între anii 1490 și 1520 în stilul gotic târziu, fiind ultima din Transilvania realizată în acest stil.
Cazanele Dunării au o lungime de 9 kilometri și uimesc turiștii prin frumusețea și măreția stâncilor. Cazanele Mici sunt dominate de stânci abrupte. Cazanele Mari, cu pereți verticali, pot fi văzute doar din apă, cu barca. Vegetația de la cazane are influențe mediteraneene și poate fi zărită pe stânci. Putem vedea liliac sălbatic, gorun, stejar pufos. Aici, există și plante ocrotite prin lege: laleaua galbenă de cazane, clopoțeii Cazanelor, stânjenelul de stâncă, săpunarița roșie etc. Fauna este tipic mediteraneeană, reprezentată de vipera cu corn, țestoasa lui Hermann, gușterul, iar în peșteri sunt lilieci.
- Vezi si alte locuri de vizitat in Mehedinti – obiective turistice!
Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghita. Cheile Bicazului fac legătura între Transilvania și Moldova.
- Dacă ești pasionat de frumusețile României, poți vizita Cheile Grădiștei, Cheile Zănoagei sau Cheile Turzii. Vei rămâne umit!
Poiana Brașov a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic – Poiana-Postăvarul – pe o lungime de 2.150 m.
Explorează frumusețile naturale ale României, precum Peștera Muierii, peștera Scărișoara sau peștera Polovragi!
Cheile Grădiștei – unde se află și ce activități poți face. Obiective turistice în zonă
Mai multe, în materialul video de la începutul articolului.
- Afla ce trebuie sa stii despre cele mai interesante pesteri din Romania!
Vezi și
Cuvintele lui Gabriel García Márquez îți vor schimba viața
Carmen Harra, previziuni spectaculoase. Acesta este evenimentul care va schimba lumea
Care sunt beneficiile singurătății? Uite ce impact pozitiv poate avea asupra organismului
Foto: 123rf