Cele mai frumoase păsări din lume

1. Papagal zambilaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Care este cea mai frumoasă pasăre din lume? Greu de răspuns la această întrebare… Pentru că majoritatea păsărilor sunt frumoase. Cu toate acestea, unele specii au o frumusețe aparte, care o depășește pe a altora. Iată top cele mai frumoase păsări din lume: 

 Papagalul-zambilă

Este cel mai mare dintre toate speciile de papagali zburători din lume. Trăiește în pajiștile de savană din nordul Braziliei, dar specia este amenințată de pierderea habitatului și de vânătoare. Astăzi mai există sub 5000 de exemplare în lume. Pe lângă dimensiunile lui mari, papagalul-zambilă este faimos pentru colorația penajului său, de un albastru-cobalt. Cu o pregătire adecvată, papagalul-zambilă poate fi un animal de companie excelent. Este jucăuș dar nu atât de priceput în a imita cuvinte.

Rața cu ochi de șoim

Este probabil cea mai uimitoare pasăre de apă din lume. Mediul său de viață îl reprezintă mlaștinile și pârâurile din America de Nord. Femelele nu sunt la fel de colorate și spectaculoase precum masculii, aceștia folosindu-și… farmecele penajului în perioadele de împerechere pentru a atrage partenera.

Mătăsarul

Este o pasăre de dimensiuni medii, care trăiește în pădurea boreală din America de Nord și Eurasia, mai ales în Canada și Alaska. În timpul iernii, migrează în stoluri mari spre nord-vestul Statelor Unite. Atât masculii cât și femelele sunt cunoscute pentru vocile lor înalte. Se hrănesc în principal cu insecte și fructe de pădure.

Gaița albastră

Este una dintre cele mai inteligente păsări din lume. Trăiește în pădurile din America de Est și Centrală. Cea mai distinctivă caracteristică a acestei păsări este cântecul său zgomotos, în care se poate distinge că  „spune': Jay! Jay. De asemenea, poate imita și cântecul altor specii de păsări, de exemplu șoimii, pentru a înșela alte păsări. Se spune că în captivitate ar putea imita vorbirea umană și sunetele scoase de animalele de companie.

Papagalul de mare

Este o pasăre mică, bine adaptată, care se găsește de-a lungul coastei de nord a Statelor Unite și a estului Canadei. Își petrece cea mai mare parte a vieții pe apă. Penele rezistente la apă îi mențin corpul cald în timp ce înoată. Papagalul de mare are o capacitate excelentă de scufundare, putând ajunge până la adâncimi de 60 m. Femela depune un singur ou și durează 45 de zile pentru a ecloza. După eclozare, adulți părăsesc cuibul pentru a le aduce puilor hrană. Pescuiesc pești mici, dar în ciocurile încăpătoare pot încărca între 10 și 30 de pești.

Tucanul cu coadă

Această specie de pasăre are un cioc imens, multicolor, care poate ajunge până la 20 cm lungime.  În ciuda aspectului masiv, ciocul tucanului este gol și ușor, format din keratină. Un tucan poate cântări chiar și 4 kg. Din cauza greutății aripilor tucanul nu poate zbura la înălțime, deplasându-se doar prin sărituri, între crengile copacilor. Sunt păsari foarte sociale și trăiesc în mici „turme' de câte 30 de exemplare.

Papagalul stacojiu

Trăiește în pădurile umede din America Centrală și de Sud. Este renumit pentru penajul său colorat.

Un adult ajunge la o lungime de 80-90 cm și o greutate de până la 1,5 kg.  Are o durată de viață de 40-50 de ani, iar în captivitate poate trăi până la 75 de ani. Este, de asemenea, printre cele mai inteligente păsări din lume. În captivitate poate învăța cu ușurință cuvinte, sunete și trucuri, ba chiar să distingă culorile și formele.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Topul celor mai frumoase insule grecești

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse