Cele mai frumoase cinci cascade din lume. Printre ele și una de la noi

Lumea are o mulțime de frumuseți naturale. Unele rămase încă nedescoperite. Între cele descoperite și vizitate de turiști se află și căderile de apă. Află care sunt cele mai frumoase cinci cascade din lume. Printre ele și una de la noi.

În acest top sunt incluse cele mai frumoase, nu și cele mai mari. Este motivul pentru care Niagara și altele de dimensiuni impresionante nu figurează în acest clasament.

Cascadele din Plitvice, Croația

'Vecinii' croați se pot lăuda pe bună dreptate cu lacurile și cascadele care i-au adus în topurile mondiale. Apreciată destinație turistică, Croația oferă splendori ale naturii. Printre acestea, cascadele din Plitvice: Veliki Slap (Cascada Mare) – 78 de metri înălțime, și Galovački buk (Cascada Galovac) – 25 metri. Când călătoriile vor fi din nou posibile și mai ales sigure, amintește-ți că de Croația te despart numai 13 ore și jumătate de mers cu mașina.

Cascada Shaki, Armenia

Legenda spune că invadatorii au răpit dintr-un sat 93 de tinere și frumoase fete, pentru a fi oferite conducătorului lor. Încercând să scape, ele au cerut ca înainte de a fi prezentate în fața lui, să fie lăsate să se spele în râul Vorotan. Ele au sărit în apă și s-au înecat, cu excepția uneia, Shake. Fata a fost urmărită de răpitori și au ajuns-o din urmă, dar s-a petercut o minune. Ca de nicăieri, din apă a apărut o stâncă, iar deasupra ei un munte de spumă albă, în care fata s-a ascuns și a scăpat. Cascada care îi poartă numele, aflată la 3 km distanță de Sissian, are o înălțime de 18 m, fiind formată din firișoare foarte subțiri de apă.

Cascada Langfoss, Norvegia

A cincea cea mai înaltă cascadă din Norvegia, cu 612 m pe verticală, este una dintre cele mai puternice căderi de apă din această țară. Dar care nu a fost încă folosită în scopuri energetice. Are o frumusețe aparte, fiind integrată într-un peisaj uimitor, cu a cărui verdeață contrastează puternic. Accesul vizitatorilor este periculos pentru că drumurile sunt sinuoase, dar poate fi admirată din mașină sau de la bordul vaselor de croazieră care navighează de-a lungul fiordului Akra.

Vezi şi ce însemnătate are Ziua Naţională a Norvegiei!

Cascada Clashnessie – Scoția

Cu o cădere de apă de numai 15 m dar foarte spectaculoasă, cascada are „ghinionul' de a se afla într-o zonă cu vreme extrem de capricioasă. Dar decorul natural desăvârșit merită toată osteneala deplasării și toanele climei.

Cascada Bigăr, România

În urmă cu șapte ani cascada noastră se afla chiar pe locul întâi în topul alcătuit de site-ul Word Geography. Situată în pădurile adânci din Munții Aninei, în Caraș Severin, cascada Bigăr este rezultatul unui izvor subteran ce se varsă în râul Miniș. Și al unei legende… Care spune că fiica unor țărani de pe Valea Almajului, îndrăgostită de un fecior pe nume Bigăr, voia să se mărite cu el. Dar o vrajă i-a despărțit, fata fiind surghiunită într-o peșteră, departe de lume. De atâta tristețe fata s-a transformat în cascadă iar băiatul, de dorul ei, s-a aruncat și înecat în aceasta.

Vizitează Cascada Vălul Miresei, Cascada Cailor sau celebra Cascada Bigar!

Daca esti atras de caderile de apa, intra sa afli tot ce poti despre Cascada Niagara!

foto: 123rf, Shutterstock

Citeste și:

Topul celor mai frumoase insule grecești

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse