Cele mai cunoscute 7 plante care purifică aerul din locuinţă

Polenul, bacteriile, mucegaiul, praful şi tot felul de alte substanţe toxice din mediu îşi găsesc cu uşurinţă drumul către locuinţele noastre atunci când le aerisim. Aşa că nu este de mirare că aerul din interior este adesea la fel de contaminat ca cel din exterior.

plante care purifica aerul din locuinta

Din fericire, de substanţele toxice din interior ne putem feri relativ uşor, datorită anumitor plante care purifică aerul din locuinţă. Acestea elimină substanţe precum amoniac, benzen, tricloroetilen, formaldehide şi xilenul din aer. Află ce plante de apartament te pot ajuta să-ţi purifici aerul, conform unei selecţii realizate chiar de… NASA.

Crizantema

Aceste flori atât de cunoscute au obţinut cel mai mare coeficient de purificare a aerului din partea NASA. Sunt ieftine şi pot fi plantate atât în ghivece care să fie păstrate în interior, cât şi în grădină.

Dracaena

Există peste 40 de soiuri de plante Dracaena, deci cu siguranţă vei găsi unul şi pe placul tău. Unele plante pot ajunge până la 5 m înlțime. Totuşi, trebuie să ştii că Dracaena este toxică pentru animăluţele de companie. Aşa că dacă ai un animal de companie, orientează-te către alte tipuri de plante care purifică aerul în locuinţă.

Ficusul

Ficuşii se găsesc în multe case şi pot ajunge de la 60 cm până la 3 m înălţime. Primăvara şi vara pot fi păstraţi afară. Necesită apă din abundență și foarte multă lumină.

Crinul păcii

Această plantă are flori deosebit de frumoase şi, totodată, excelente abilităţi de purificare a aerului, protejându-ne inclusiv de fumul de țigară. Înfloreşte vara, preferă temperaturile moderate, iubeşte semiumbra şi solurile umede. Iarna, crinul păcii trebuie plasat în spații călduroase.

Feriga de Boston

Acest soi de ferigă iubeşte răcoarea şi umiditatea ridicată, însă nu şi lumina puternică. Baia este cea mai potrivită încăpere care ar putea să găzduiască această plantă.

Planta șarpe

Cunoscută mai degrabă ca limba soacrei, planta șarpe poate fi văzută adesea prin birouri sau restaurante. Se udă rar, cam o dată pe lună, și se păstrează în mediu uscat, la adăpost de lumina directă a soarelui. Întrucât degajă oxigen în timpul nopții, spre deosebire de restul plantelor care degajă acest element în timpul zilei, ea poate fi plasată în dormitor pentru a asigura un somn liniștit și odihnitor.

Aloe vera  

Am auzit cu toate de aloe vera și de proprietățile ei benefice asupra pielii. Dar pe lângă beneficiile pentru sănătate, aceasta are și proprietatea de a purifica aerul din interiorul locuinței. Aloe vera nu necesită îngrijiri speciale, singurul aspect de care va trebui să ții cont este să o plasezi în bătaia directă a soarelui.

Existența a doar câteva din aceste plante în locuința ta va ameliora semnificativ calitatea aerului, contribuind astfel la sănătatea întregii familii și la menținerea unei stări de bine interior. Tu ai în casă astfel de plante?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate