Cel mai bătrân om din lume a trăit până la 148 de ani! A fost un român

Cel mai bătrân om din lume a trăit până la 148 de ani! A fost un român

Oricine își dorește să trăiască cât mai mult posibil, însă pentru asta trebuie să avem mare grijă de sănătatea noastră. În general, se spune că asiaticii trăiesc mai mult pentru că au alimentație bazată mai mult pe alimente neprocesate. Dar te-ai gândit vreodată că cel mai bătrân om din lume a fost un român? Ei bine, da este adevărat și este vorba despre un bărbat care a ajuns la vârsta de 148 de ani, deci a trăit cât două vieți. 

Conform studiilor, bătrânul Maştei, din satul Osoi, judeţul Cluj, ar fi cel bătrân om din lume. I.C.Parhon, Ana Aslan şi alţi cercetători ai longevităţii umane erau uimiţi de aspectul şi forţa acestui om care, la peste 100 de ani, căra lemne din pădure şi muncea aproape ca-n tinereţe. În ciuda faptului că avea mult peste 100 de ani, acest om avea o forță incredibilă, căra lemne din pădure şi muncea aproape ca-n tinereţe. .C.Parhon, Ana Aslan şi alţi cercetători ai longevităţii umane au fost uimiți de aspectul și condiția fizică a bătrânului, conform aquiahora.ro.

Informații interesante despre viața bătrânului Maștei

Maştei fusese un venetic, venit de nicăieri şi aciuiat în sat, fără familie şi fără avere. Drept urmare, el s-a mulţumit imediat să doarmă pe prispele oamenilor din sat, prin grajduri iarna şi prin grădini vara. Omul s-a născut în anul 1804, în Valea Loznei. El nu s-a mai întors în satul natal și s-a mulţumit să-şi ducă traiul lui simplu în Osoi.

Maștei muncea cu ziua pe la oameni, la cules, la arat, la tăiat de lemne. Cei din sat îi purtau mereu de grijă, pentru că devenise practic ca un o parte din acel sat. Chiar și dacă era foamete în sat, Maștei primea un colţ de mămăligă, o strachină de borş sau o ulcică de lapte.

La vârsta înaintată pe care o  avea, la care nu ajung mulți oameni, Maștei  avea o forță impresionantă, muşchii lui erau oţeliţi de muncă, căra, săpa, ridica şi purta în cârcă greutăţi mari. Ca fire era destul de singuratic, îşi vedea de treburile lui în linişte și primea hrana pe care i-o dădeau sătenii. Mai mult, Maştei era capabil să care un copac de câţiva metri, pe o distanţă de 3-4 km, la vârsta de 120 de ani, conform lui I.C.Parhon care a scris în cartea sa Biologia vârstelor'.

A avut o viață umilă, dar a trecut peste pagini întregi din istoria României, de la Războiul pentru Independenţă, la Marea Unire, la cele două războaie mondiale şi la comunism. Mulți oameni nici nu realizată cam cât de lungă a fost viața acestui om. Pentru el nu conta nimic, nu avea griji. Se mulțumea cu ceea ce îi dăruia viața, iar din puțin a trăit atât de mult.

Secretul unei vieți atât de lungi este bineînţeles hrana sănătoasă, pe bază de legume, cereale şi lapte. O importantă desăvârșită o reprezintă aerul curat, munca și mişcarea.

Maștei a murit în luna martie a anului 1952. Cu doar câteva zile înaite ca bătrânul să-și dea sufletul, au venit la București câțiva cercetători să îl fotografieze. Oamenii din sat, care-l respectau ca pe un bunic al tuturor, l-au îmbrăcat frumos, cu cămaşă curată, populară, mândri de Maştei. Bătrânul a fost îngropat de către săteni, care au pus mână de la mână pentru înmormântarea lui. De asemenea, sătenii care l-au hrănit în timpul vieții continuă să-i facă pomenire în fiecare an.

Maştei a trăit 148 de ani şi continuă să trăiască  în amintirile sătenilor din Osoi.

Foto: aquiahora.ro

Mihaela Tudor 

Citește și: 

Bioritmul organelor interne

Cum să slăbești repede și inteligent

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber