Melania Trump a crescut la bloc, cu cheia de gât

Melania Trump a crescut la bloc, iar americanii nu încetează să se mire de asta. „Într-un bloc de beton,' scriu jurnaliștii americani care nu știu nimic despre noi, cei din estul Europei.

Sevnica, Slovenia

Sevnica, Slovenia. În acest cartier a crescut Prima Doamnă de astăzi, Melania Trump.

Melania Trump a crescut la bloc dar a știut de mică ce vrea

Melanija Knavs s-a născut pe 26 aprilie 1970 în Slovenia, fosta Iugoslavie. A copilărit în Sevnica, un oraș industrial cu 22.000 de locuitori (cât Aiudul sau Petrila), aflat pe cursul râului Krka. Tatăl, Viktor Knavs, lucra ca reprezentant comercial și călătorea mult în interes de serviciu. Mama, Amalija Knavs, era confecționeră într-o fabrică.

Fetele – Melanija și sora ei mai mare, Ines – se făceau remarcate în oraș prin frumusețea și eleganța lor, dar și prin popularitatea de care se bucurau.

Peter Butoln este iubitul de la 17 ani al Melanijei. El povestește că avea o motoretă Vespa argintie care, adăugată farmecului său evident, îl ajuta să vrăjească fetele din oraș. Când acesta a plecat în armată, Melanija s-a orientat către un prieten al lui care, spune Peter ironic, avea o Vespa roșie.

Peter Butoln

Peter Butoln este iubitul de la 17 ani al Melaniei Trump.

Melania Trump are un frate vitreg pe care nu l-a întâlnit niciodată

Născut dintr-o relație pe care tatăl ei a avut-o înainte de căsătorie, acesta se numește Denis Cigelnjak. Surorile lui vitrege nu l-au cunoscut.

Melania Trump a negat într-o primă fază existența acestui frate, dar a recunoscut-o ulterior, când jurnaliștii au pus-o în fața probelor: înscrisurile prin care mama copilului câștiga în instanță recunoașterea paternității și acordarea pensiei de întreținere.

Viktor și Amalija Knavs, păriții Melaniei Trump

Viktor și Amalija Knavs, păriții Melaniei Trump, în 2011. Remarcabilă asemănarea cu cuplul prezidențial. Melania a are o relație specială cu tatăl său, mai strânsă chiar decât cu mama.

Cenușăreasa la Casa Albă. Premierele și atuurile Melaniei Trump

  • Melania Trump este cea dintâi Primă Doamnă născută într-o țară din fostul bloc socialist: în Slovenia, din Federația Iugoslavă.
  • Este cea de a doua Primă Doamnă născută în afara Statelor Unite ale Americii, după Louisa Adams, soția celui de al șaselea președinte american, John Quincy (1825 – 1829); aceasta era născută în Anglia.
  • Este prima dată când Prima Doamnă este cea de a treia soție a președintelui.
  • Cel mai mare dintre fiii președintelui, Donald Trump Jr, este cu doar 8 ani mai tânăr decât Melania.
  • Tatăl Melaniei, Viktor Knavs, este cu doar 5 ani mai învârstă decât nobilul său ginere.
  • Melania Trump vorbește cinci limbi: în afară de limba maternă, slovena, ea vorbește sârba, engleza, franceza și germana.

A refuzat să-i dea numărul ei de telefon

A refuzat să-i dea numărul ei de telefon lui Donald Trump în 1998, când l-a întâlnit pentru prima dată, în New York, la petrecerea unui om de afaceri italian. Ea avea la acea dată 28 de ani; el, 52 și era căsătorit. Oricum, viitorul președinte venise la acea petrecere însoțit de o altă femeie.

Melania a așteptat să vadă dacă el îi dă numărul lui și pe care anume: pe cel de serviciu sau pe cel personal. „Îți dai seama de intențiile unui bărbat după numărul de telefon pe care ți-l dă,' a comentat ea. Apoi a dezvăluit că intențiile lui au fost atât de serioase încât i le-a dat pe toate.

Hillary Clinton a fost la nunta lor

Melania Trump a crescut la bloc, dar a reușit să ajungă în cele mai înalte cercuri ale societății americane. Hillary și Bill Clinton s-au numărat printre cei 350 de invitați la nunta din 2005 Melaniei cu Donald Trump, alături de personalități ca Heidi Klum, Barbara Walters și Simon Cowell.

Rochia de mireasă a Melaniei a fost o creație Dior în valoare de 100.000 de dolari, cu 1.500 de cristale aplicate, cu o trenă de 4,25 m și un voal de 5,25 m. Timpul de execuție a fost estimat la 550 de ore.

Tortul cu 7 etaje avea 1,5 m înălțime și cântărea aproximativ 91 kg.

Melania Trump

Slovenia, un posibil mediator între Rusia și Statele Unite ale Americii

Melania Trump a crescut la bloc într-un orășel din Slovenia și nu a uitat de unde a plecat. Țara natală speră să aibă de câștigat din faptul că o fiică a sa a devenit Prima Doamnă în Statele Unite ale Americii. Astfel, această țară cu numai două milioane de locuitori se vede în viitorul apropiat ca mediatoare între cele două super-puteri: Rusia și Statele Unite.

Primul Ministru sloven, Miro Cerar, afirmă că a avut o convorbire telefonică agreabilă cu Melania, după care aceasta i-a dat telefonul soțului ei, Președintele Statelor Unite.

„Libertate pentru Melania!'

La Marșul Femeilor din Washington care a urmat instalării noului președinte la Casa Albă, participantele au arborat mesaje precum „Libertate pentru Melania!' și „Melania, clipește de două ori dacă ai nevoie de ajutor!'.

Prin asta, participantele la marș și-au exprimat îngrijorarea față de perspectivele Melaniei ca soție a unui președinte recunoscut pentru atitudinea lui cel puțin misogină. Dar poate și ironia față de o Primă Doamnă care nu pare să se ridice la nivelul celor care au precedat-o, ci pare mai degrabă o nevastă supusă, din sud.

Mihaela Serea
foto: shutterstock

Citește și Melania Trump, profesoară de magie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber