Ceasul smart a salvat viața unui bărbat. Iată la ce să fii atent

Un bărbat care a ignorat simptomele de amețeli și palpitații ale inimii a declarat că ceasul smart i-a salvat viața după ce l-a avertizat de o afecțiune cardiacă.

Înainte de a merge la spital, pe 22 februarie, Adam Croft, în vârstă de 36 de ani, nu credea că simptomele sale erau ceva grav. Bărbatul simțise mici palpitații ale inimii cu câteva luni înainte și avusese amețeli. Dar s-a gândit că ar putea să se îmbolnăvească de ceva, a spus el. Apoi, într-o seară, s-a simțit amețit când s-a ridicat de pe canapea și s-a dus la bucătărie să ia niște apă. Ajuns acolo, i s-au înmuiat picioarele.

„Am reușit să mă las pe podea și am ajuns într-o baltă de transpirație rece”, și-a amintit Adam, scrie The Sun.

Din nou, Adam a spus că nu s-a gândit prea mult la asta și s-a dus la culcare. Când s-a trezit a doua zi dimineață, a văzut că ceasul său îl anunța la fiecare două ore să ceară sfatul medicului, deoarece inima sa era în fibrilație atrială.

Aceasta este o afecțiune cardiacă care provoacă un ritm cardiac neregulat și adesea anormal de rapid. Se întâmplă atunci când cele două camere superioare ale inimii (atriile) se aprind haotic în loc să fie constante, ceea ce le face să vibreze. Fibrilația atrială este cel mai frecvent tip de tulburare a ritmului cardiac. Poate afecta adulții de orice vârstă, dar este mai frecventă la persoanele în vârstă.

Adam a sunat imediat la urgență și i s-a spus să meargă la spital în termen de o oră. Spitalul a pregătit două electrocardiograme (ECG) când a ajuns acolo.

„Am fost diagnosticat oficial foarte repede, la aproximativ o oră după ce am ajuns la spital”, a declarat el pentru sursa citată anterior.

Adam a spus că ia anticoagulante până când va fi supus unei proceduri de cardioversie, un tratament care folosește șocuri rapide, cu energie redusă, pentru a restabili un ritm cardiac regulat.

“Încă nu sunt sigur când va avea loc cardioversia. Este programată provizoriu pentru peste câteva săptămâni, dar trebuie să prindă inima în fibrilație atrială și este puțin probabil ca aceasta să se producă spontan în acea zi”, a spus el.

Între timp, i s-a spus să o ia ușor, mai ales că în ultima perioadă a acuzat stări de oboseală. Adam nu este prima persoană care a povestit că a fost salvată de ceasul său inteligent. Dar studiile au arătat că cesul smart poate fi periculos pentru oameni dacă aceștia și-au instalat un stimulator cardiac.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate